TRAININGSKAMP CVV BERKEL VROUWEN 2020 IN ALBUFEIRA

TRAININGSKAMP CVV BERKEL VROUWEN 2020 IN ALBUFEIRA

Donderdag 9 januari 2020
Net als vorig jaar, toen iemand de verkeerde ID-kaart had meegenomen, begon deze reis ook weer met de nodige problemen. Egmond dacht dat je zonder papieren door Europa kon reizen maar dat ligt met vliegen toch een beetje anders. Dus moest hij terug om z’n paspoort te halen. Met enige vertraging vertrokken we met de bus van Cor Labots naar Schiphol. Daar kwam gelukkig iedereen op tijd door de paspoort- en bagagecontrole waardoor er nog tijd over was om te gaan shoppen of wat te gaan drinken.

De vlucht verliep voorspoedig. Alleen iedere keer als iemand naar de WC wilde kregen we te maken met wat turbulentie. Er werden spelletjes gedaan, tapas en andere lekkernijen gegeten, een powernap of schoonheidsslaapje gedaan en wat gedronken. Zo kwamen we een dikke 3 uur later aan op de luchthaven van Faro. Daar hebben we een hele tijd bij de bagageband gestaan, want er ontbrak een koffer, die van Jaap. Na een tijdje bleek de koffer toch niet meegevlogen te zijn. Dit is natuurlijk verschrikkelijk balen maar 3 dagen zijn misschien nog wel te overzien.

Na een korte busreis kwamen we aan bij hotel MGM Muthu in Albufeira Praia da Oura, hetzelfde hotel als vorig jaar. Daar kreeg iedereen een envelop met sleutels voor de kamer en een armbandje om aan te tonen dat we All Inclusive hadden. Nadat iedereen haar of zijn kamer gevonden had werd de omgeving wat verkend wat niet meeviel in het donker. Mensen, die de weg nog wisten van de vorige keer, kwamen al snel uit in de Karaoke bar. Daar werd nog wat gedronken en na verloop van tijd doken de meesten, moe van de reis, de koffer in.

Vrijdag 10 januari 2020
Vrijdagochtend was iedereen op tijd voor het ontbijt. Ook omdat de blauwe lucht met een snel warm wordend zonnetje ons lokte. Het was net als vorig jaar een buffet, dus voor een ieder wat wils. Daarna had VR1 een teambespreking en gingen de anderen wat boodschappen doen, waarna er van de zon genoten werd. Jaap z’n koffer was nog steeds niet terecht maar hij had snel wat nieuwe kleren gekocht en een tandenborstel. De rest kreeg hij van z’n kamergenoten.

Na de lunch was er een toernooi met 4 teams, namelijk EDO uit Utrecht, FC Maense uit Rotterdam en 2 teams van CVV Berkel. In de eerste wedstrijd trad Berkel VR1 aan tegen EDO. Het werd een makkelijke overwinning voor Berkel VR1, 5-0 door doelpunten van Melanie (2x), Sabrina, Anouk en Michelle. Daarna trad Berkel VR2/3 aan tegen FC Maense. Er werd goed tegenstand geboden maar Berkel VR2/3 kon niet voorkomen dat FC Maense met een magere 1-0 overwinning aan het langste eind trok. FC Maense wist ook van EDO te winnen. Daarna stond de “zustermoord” tussen de beide teams van Berkel op het programma. Deze werd met 2-0 gewonnen door Berkel VR1 door doelpunten van Melanie en Michelle.

Door alle uitslagen speelde EDO en Berkel VR2/3 om de 3e plaats. Ondanks dat Berkel VR2/3 iets sterker was en misschien ook wel een strafschop verdiende bleef het 0-0. Daardoor moesten er strafschoppen genomen worden voor een beslissing. Deze werden beter genomen door de vrouwen van Berkel VR2/3 waardoor zij met de 3e prijs aan de haal gingen. Daarna volgde de wedstrijd om de 1e plaats tussen Berkel VR1 en FC Maense. Ook in deze spannende wedstrijd bleef het 0-0. Door een beter doelsaldo wist Berkel VR1 de 1e prijs te bemachtigen. Dit was een mooie beker en 4 meter dorstlessers. Tel daar de gewonnen 2 meter van Berkel VR2/3 bij op dan komt men toch tot 6 meter dorstlessers. Deze meters zouden die avond worden uitgereikt in Albufeira centrum.

Na het diner gingen de meesten zich opmaken voor een avondje stappen in het centrum van Albufeira. Daar moesten immers de gewonnen meters geïnd worden. Uw reporter is op een bepaald moment afgehaakt maar in de late avond was toch iedereen weer veilig bij het hotel aangekomen. Daar volgde een ietwat onrustige nacht omdat andere groepen het nodig vonden om hun clublied aan het heffen.

Zaterdag 11 januari 2020
Ook deze ochtend werd iedereen weer uit bed gelokt door een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Iedereen zat fris en fruitig en op tijd aan het ontbijt. Na het ontbijt stapte iedereen in de bus naar het trainingscomplex. Dit bleek 40 minuten rijden van het hotel te zijn. Heuveltje op en af door de Algarve met zo nu en dan prachtige uitzichten. Aangekomen bij het trainingscomplex met een prachtig grasveld met misschien iets te hoog gras bleek Sabrina door de lange rit toch een beetje wagenziek te zijn geworden. Na de warming-up en de core stability werden er 3 groepen gemaakt. De keepsters werkten onder Jennifer een programma af, VR1 onder leiding van Egmond en Ton en VR2 onder leiding van Nadia. Helaas moet Sara door een blessure vanaf de kant toekijken. Door het toch wel zware toernooi van vrijdag werd door de groepen een rustige training afgewerkt. Na ongeveer anderhalf uur werd de terugreis aanvaard richting het hotel.

Na de lunch gingen we op weg naar een golfbaan voor het programma van de middag. Daar bleek dat we geen golfclubs nodig hadden want het was een FootGolf baan. Er werden groepen gemaakt en iedere groep ging bij een andere hole beginnen voor een oefenronde. De staf had ook een groep geformeerd dus dat is de enige groep waar uw reporter iets over kan vertellen. Na een versnapering genuttigd te hebben ging het om de punten. Uw reporter kan het haast niet op papier krijgen maar moet waarheidsgetrouw zijn. Egmond werd eerste, op korte afstand gevolgd door Piet en Ron. Uw reporter kreeg DNF (did not finish) achter zijn naam omdat hij bij een hole de bal met een mooie curve over de omheining schoot. Nadat iedereen klaar was werd er nog wat genuttigd in een heerlijk zonnetje. Op de terugweg begonnen er een paar nerveus te worden of we wel op tijd terug zouden zijn voor The Golden Hour, jaja niet eens Happy Hour. Bij navraag bleek dit de zonsondergang te zijn. The Golden Hour werd helaas net niet gehaald.

Na het diner maakte iedereen zich klaar voor de fameuze Albufeira pubquiz onder leiding van Jennifer, Melanie, Eliza en Demi. Vlak voor de pubquiz kwamen Lindy en uw reporter er achter dat de voorraad van de kamer aangevuld moest worden. Na een heuse intervaltraining naar de supermarkt kwamen zij net op tijd voor de pubquiz. Na de pubquiz ging een aantal zich opmaken om nog een avondje te gaan stappen, anderen gingen op hun kamer spelletjes doen of lekker chillen onder het nuttigen van diverse versnaperingen. De avond verliep rustig en iedereen dook op verschillende tijden de koffer in.

Zondag 12 januari 2020
Ook deze ochtend was de lucht weer strakblauw en scheen de zon volop. Na het ontbijt volgde een strandtraining bestaande uit voetvolley en beachvoetbal. Na de training ging een aantal vrijwillig of gedwongen de temperatuur van het zeewater meten, waarna de zee snel verruild werd voor het zwembad. Anderen gingen na de lunch nog even genieten van de Portugese zon op een terras in de buurt van het hotel. Om 17.00 uur stapten we in de bus op weg naar het vliegveld van Faro. Daar duurde het inchecken voor sommigen zo lang dat ze maar net op tijd bij de gate waren. Ook hadden ze geen tijd om nog wat te eten. Dan maar wat eten in het vliegtuig. Daar bleken de broodjes helaas uitverkocht te zijn maar verder verliep de vlucht voorspoedig en waren we mooi op tijd terug op Schiphol. Ook alle koffers waren mee terug, later bleek echter dat de koffer van Jaap niet meer in Amsterdam stond maar ons gekruist was op weg naar Faro. Cor Labots stond weer klaar om ons naar Berkel te brengen. Daar kwamen we net na 01.00 uur aan. Vermoeid maar voldaan ging iedereen op weg naar haar of zijn eigen bedje.

Het trainingskamp was weer helemaal geslaagd. Prachtig weer, prachtige accommodaties en iedereen deed mee om het trainingskamp te doen slagen. En alles was prima geregeld door Trainingskampen.nl.
Sluit ik af met het bedanken van Cor Labots voor het halen en brengen, alle sponsoren( Wijnhandel van Vianen, Kantoorboekhandel van Atten , Gemini Schoonmaakgroep, MyLife-Nederland, ROTISHOP Delft , Kengroup , Da Mario Pizzaria, Kippie Maarssen, De Berkelse Braam, van Gelder infra , Sorgh.nl , DJM Bouw B. V. , Hoogerwerf for Office, Van Italie Management & Finance, Poco Loco, van Driel Janssen Makelaardij, Cas Lamens , Poolcentrum Berkel, @Service en Onderhoudsbedrijf Ray Tech, Johan van Aalst, Cor Labots) , CVV Berkel en natuurlijk Lindy Hogedoorn en Anouk Angkotta voor de algehele organisatie van dit wederom geslaagde trainingskamp

Uw razende reporter,
Ronald Lamens