Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg in ZorgSaam

Donderdag 16 januari zijn Jacqueline van der Vijver en Maria Boersma van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) de gasten in het radioprogramma ‘ZorgSaam’ bij www.rtvlansingerland.nl. (van 20.00 tot 22.00 uur)

Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezende behandeling meer mogelijk is en die zich in de laatste maanden van hun leven bevinden. Doorgaans gaat het hierbij om een periode van drie maanden. In deze fase bieden de VPTZ-vrijwilligers ondersteuning zodat deze laatste levensfase op een ‘zo goed mogelijke’ manier doorleefd kan worden. De vrijwilligers brengen rust en concrete hulp in de zorg die mantelzorgers zelf geven.

In de uitzending zoeken we na het nieuws van 21.00 uur contact met de 36 jarige uitbehandelde Babette uit Berkel. Babette heeft nog één vurige wens en dat is om naar Japan te reizen, naar de oorsprong van de ichigo-ichie filosofie. Deze filosofie is gebaseerd op leven in het hier en nu en genieten van het moment. De zus van Babette (Angela) is een doneeractie gestart op GoFundMe om het geld voor de wens van Babette bijeen te vergaren. Luister naar Babette haar verhaal en draag mee aan het bereiken van de bijzondere wens van Babette.