Snel, sneller, snelst in Lansingerland in Zicht

Lansingerland – In de allereerste aflevering van het nieuwe jaar gaan we kijken naar de maan, gaan we swingen met de Oekoe Mountain Billies, monumenten met eeuwigheidswaarde en hebben we een Lansingerlandgenoot op snelheid.

Kijken naar de maan
Het oneindige universum, het verwonderd iedere keer weer. Onmetelijke afstanden en miljarden sterrenstelsels. Wij gingen langs bij Martijn van Euroster Rotterdam. Euroster geeft jaarlijks verschillende cursussen bij Rotta in Bergschenhoek. Zo kan je in januari de cursus anatomie volgen. Verslaggever Marc de Boer nam alvast de proef op de som en wilde graag naar de maan kijken.

Oekoe Mountain Billies
Gezellige klanken klinken vanaf de oefenruimte aan de Meerweg in Berkel en Rodenrijs. De 3 mannen Peter, Ruud en Wilko vormen de band Oekoe Mountain Billies. Jawel, een Lansingerlands bandje met een Lansingerlandse naam. “Okoe Mountain is straattaal voor Bergschenhoek en Billies vanwege dat we Hillbilly muziek spelen.” vertelt Peter. De mannen zoeken nog een 4e bandlid. Aanmelden kan op hun Facebookpagina.

Lansingerlandgenoot Joep Breedveld
Snel, sneller, snelst. Voor de 13-jarige karter Joep Breedveld is niets te snel. “Mijn vader heeft altijd al in de racesport gezeten, toen ik 7 of 8 jaar was gingen we op mannendag karten en toen sloeg het bij mij aan.” vertelt Joep vol trots. Zijn kamer staat vol met zijn welverdiende bekers en medailles. Joep vervolgt “Het is nu ieder weekend trainen, trainen en trainen”. Joep doet de sport niet alleen, zijn ouders zijn voor hem erg belangrijk. “Mijn vader helpt mij bij de afstelling van de kart en mijn moeder doet de verzorging”. De vraag of Joep dit jaar weer met prijzen thuis komt is geen vraag, dat staat namelijk al vast.

De Kijk op Toen
Lansingerland kent vele monumenten, wel meer dan 50. Zowel rijksmonumenten als gemeentelijk monumenten. Jouke Post neemt je deze keer mee naar een school in Bleiswijk die verscholen staat achter huizen.

 

Volledige versie van Roll in my sweet baby’s arms!