‘Albert Abee (CDA) wordt wethouder in Westland’

Wethouder Albert Abee verlaat de gemeenteraad van Lansingerland en wordt wethouder in de gemeente Westland. Daarmee neemt Abee de plek in van wethouder Karin Zwinkels (CDA) die eind november is opgestapt.

Abee was ruim 5 en een halfjaar wethouder van financiën en grondzaken en glastuinbouw/greenport in het college van B&W in Lansingerland. Als wethouder van Westland zal hij verantwoordelijk zijn voor onder andere economische zaken, greenport, kennis & innovatie, kust & recreatie en arbeidsmigratie. CDA-Fractievoorzitter Matthijs Ruitenberg laat via een persbericht weten: ”Het is ongelooflijk jammer dat we deze uitstekende wethouder nu moeten laten gaan, maar we begrijpen dat hij deze stap wil maken. Wethouder worden in een gemeente met de omvang en de bestuurlijke uitdagingen van Westland is een mooie bekroning voor een lange bestuurlijke loopbaan.”

Voordat Albert Abee officieel benoemd kan worden tot wethouder, moet de gemeenteraad van Westland nog instemmen met zijn voordracht.