Vaudo (JO19-1) en Van Winden (JO17-1) verlengen tot 2021 als jeugdtrainer bij TOGB

 

 

Zowel Damiano Vaudo, trainer-coach TOGB JO19-1 (4e divisie), als Lex van Winden, trainer-coach TOGB JO17-1 (2e divisie), zullen volgend seizoen actief zijn op het Hoge Land.

 

Ambitieuze trainers

Vaudo is een echte winnaar en in hart en nieren een voetbaldier puur sang. Naast passie voor het spelletje is hij leergierig en ambitieus. Daarnaast wil hij altijd winnen en verbeteren. Ook Van Winden is volgend seizoenweer terug te vinden op het Hoge Land waar hij al 9 jaar actief is als trainer. De oud jeugdspeler van TOGB en Excelsior Rotterdam kent het spelen als jeugdspeler op hoog niveau vanuit eigen ervaring en weet keer op keer met zijn groep te verrassen en te verbeteren.

 

Damiano Vaudo over zijn visie op nog een jaar TOGB als jeugdtrainer

“Ik ben blij dat ik heb mogen verlengen bij TOGB als jeugdtrainer! Na een fantastisch jaar met de JO15-1 (kampioen 3e divisie & winnen van de KNVB beker), heb ik de stap gezet naar de JO19. Een bijzondere job. Het wekelijks leveren van spelers voor TOGB 2 (TOGB O21) en gelijktijdig ook blijven presteren op zaterdag is een uitdaging. Het zijn elke keer behoorlijke puzzels, maar gelukkig is door de nauwe band met het 1e en de hoofdtrainer Ronald Ermes dit prima in te vullen.”

 

Hoger op

Vaudo wil met zijn team graag hoger op en heeft in oefenwedstrijden met de groep laten zien klaar te zijn voor een stap hoger. “Dit seizoen hoop ik te promoveren met deze toppers!

Ik ben er van overtuigd dat promotie er in zit, maar dat lukt alleen als alle neuzen dezelfde kant op staan. Voor mij als voor mijn staf, waar ik heel prettig mee samen werk, een uitdaging!

 

Toekomst

Over de toekomst is Vaudo ook duidelijk. “De doelstelling van komend seizoen is momenteel moeilijk te zeggen, vind ik. We zijn nu nog halverwege het huidige seizoen. Mijn hoofd doelstelling voor komend seizoen wordt om net als dit jaar, 6 spelers stromen door naar de zondag selectie, weer veel talentvolle spelers af te leveren aan het 1e elftal.”  “Mijn persoonlijke doelstellingen zijn voor komend jaar het met positief resultaat afronden van mijn UEFA B (TC2) opleiding. Daarnaast wil ik mijzelf verder ontwikkelen op pedagogisch vlak.”

 

Lex van Winden is voor het 2e seizoen betrokken bij TOGB JO17 en verlengde met een jaar

Van Winden: ”Dit is mijn 2e seizoen bij de JO17 en het bevalt nog steeds erg goed. Voor mezelf was de keuze om een seizoen te verlengen dan ook snel gemaakt. TOGB dacht hier hetzelfde over en zo zijn we er snel uitgekomen.”

 

Trainersdiploma

In december heb ik de opleiding UEFA B (TC 2) met succes afgerond. Het was erg leerzaam en het geeft mij als trainer weer extra handvatten. Mijn doel is om het maximale uit mijn trainerscarrière te halen en zover als mogelijk te komen. Een carrièreplanning is lastig te maken maar de aankomende jaren wil ik me vooral richten op de jeugd van de bovenbouw en op termijn wil ik de opleiding UEFA A (TC 1) gaan doen.

 

Progressie JO17 op divisie niveau

De doelstelling vooraf was om in het linker rijtje te eindigen (top 6). Wij hebben nu tegen iedereen 1x gespeeld en staan halverwege op een knappe 3e plek op 2 punten van nummer twee FC Eindhoven en 3 punten van koploper FC Den Bosch. Tijdens het trainingskamp in Hoenderloo van 17 t/m 19 januari gaan wij met elkaar de doelen voor de 2e seizoenshelft doornemen. Duidelijk mag zijn dat de teamdoelstelling voor de 2e seizoenshelft aangescherpt gaat worden.

 

Van Winden kijkt met veel vertrouwen naar het nieuwe seizoen. “De huidige onder 16 is een groep met veel potentie en er spelen dit seizoen ook al 5 spelers uit de onder 16 in de JO17-1. De aankomende maanden ga ik in samenwerking met de TC (Technische commissie) invulling geven aan de staf en het team.”

 

Wil je nog iets kwijt over het trainer zijn bij TOGB?

Volgend seizoen wordt alweer mijn 10e seizoen als jeugdtrainer. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en binnen de club is er voldoende aandacht om je te ontwikkelen als trainer. Qua niveau is er de afgelopen jaren wel iets veranderd en dat gaan we nu en de aankomende jaren ook terugzien bij het eerste elftal. Aan TOGB / de jeugdtrainers de taak om het niveau van de jeugdopleiding minimaal op het huidige niveau te houden.