De cirkel is rond: Bas Mourits keert terug op het Hoge Land

 

Met ingang van het seizoen 2020-2021 zal Bas Mourits de selectie van trainer Ronald Ermes komen versterken. Met de komst van Mourits voegt zich een zeer ervaren speler bij de selectie van Ermes. Mourits is sinds 2013 te bewonderen geweest bij bvv Barendrecht waarmee hij in zowel de 2e als 3e divisie zijn minuten maakte en regelmatig belangrijk was voor Barendrecht. De inmiddels 30 jarige Mourits die in het dagelijkse leven leraar lichamelijke oefening is kan op meerdere posities uit de voeten. Ermes is blij dat Mourits komens seizoen aansluit bij de TOGB zondag selectie.

 

Bas je komt naar jaren weer terug op het oude nest waarom heb je voor TOGB gekozen?

TOGB is altijd mijn club gebleven. Mijn broer voetbalt er (zaterdag 1) en op zondag kom ik zo nu en dan kijken. Ook is TOGB om de hoek en scheelt dat in tijd. Daarbij is drie keer trainen niet meer ideaal te combineren met een gezin (vader van Kate 1,5 jaar). Alle punten bij elkaar opgeteld is TOGB de ideale club om bij terug te keren.

 

Kom je terug voor togb zaterdag of TOGB zondag?

TOGB zondag is een mooie uitdaging en die ga ik nog steeds graag aan!

 

Met Barendrecht heb je een moeilijke twee seizoenen achter de rug wat hoop je aan te treffen bij Togb ?

Na 5 fantastische jaren meegedraaid te hebben in de top van het amateurvoetbal zijn we afgelopen seizoen gedegradeerd een moeilijk seizoen waarin we kwaliteit te kort kwamen. Dit jaar gaat het met barendrecht redelijk goed alleen ben ik zelf 3,5 maand afwezig geweest met een hardnekkige achillespeesblessure. Nu ben ik eindelijk weer fit. En hopelijk mag ik het seizoen goed afsluiten bij BVV Barendrecht. Bij TOGB wordt er al jaren gewerkt vanuit een ambitieus plan en dat werpt z’n vruchten af met de jeugdopleiding die als een rode draad terug te zien is in het eerste elftal. Ik hoop een gretige ambitieuze gezellige groep aan te treffen.

 

Wat gaan al die jonge gasten van jou leren?

Ha, een mooie vraag. Uiteraard hoop ik dat ik nog heel veel kan bijleren aan die jonge gasten. Zeker met de ervaring die ik heb opgedaan denk ik dat ik een meerwaarde kan zijn.

Tactisch, maar ook de ervaring die ik heb om te slagen aan de top van het amateurvoetbal. Denk daarbij aan elke training jezelf willen verbeteren, het uiterste uit jezelf willen halen en leven voor een gesteld doel.

 

Vind je het nog steeds jammer dat je geen betaald voetbal hebt kunnen spelen?

Die droom heb je als jonge jongen altijd! Maar uiteindelijk ben ik ontzettend trots op alle mooie voetbal momenten die ik heb mee mogen maken. Met de stap naar TOGB is de cirkel rond! Dat vind ik heel mooi!