TOGB flikt het weer

Op het sfeervolle sportpark van sv Den Hoorn werd deze zondag voor een ruime 300 toeschouwers de laatste speelronde van 2019 in de 1e klasse B gespeeld door Den Hoorn en TOGB. Net als vorige week op eigen veld wist TOGB het duel in blessuretijd te beslissen. Dit keer kwam de TOGB treffer van de voet van verdediger Jordan Weegman.

Harde wind

In de eerste helft hadden beide teams last van de schuin over het veld staande harde wind. TOGB had in de eerste helft moeite om het spel te maken. Den Hoorn is een team dat zich prima kan instellen op de tegenstander. De rood witten speelden vandaag met een 6 mans blok achterin. Via de snelle vleugelspelers probeerde het team van vertrekkend trainer Duivenvoorden, vervolgens in de omschakeling razendsnel uit te komen. De geel zwarten waren slordig aan de bal en niet bij machten om Den Hoorn in de eerste helft te verrassen. Op een paar plaag stootjes na waren de aanvallers van beide teams onzichtbaar in de eerste helft.

Wissels

TOGB startte de 2e helft met een missie. Snel scoren. Bakker op links en de vanaf het middenveld opkomende La Cruz waren handenbinders voor de Den Hoornse verdediging en kregen een aantal kansen. La Cruz had de beste van de wedstrijd, maar zag zijn inzet van dichtbij in de korte hoek gekeerd worden door de Den Hoornse sluitpost Kuipers. Even later leek TOGB, nadat Den Uyl binnen de zestien was gevloerd, een strafshop te krijgen. Echter werd deze op aanraden van de assistent door leidsman Van den Berg omgezet in een achterbal voor Den Hoorn. De grieperige Den Uyl werd even later vervangen door Zackaria Doumajd. De behendige middenvelder kreeg bij zijn eerste actie direct geel en wist dus dat hij de rest van de wedstrijd op moest passen. Nadat Sven Paternot de vandaag onzichtbare Rob Gerritsma had afgelost had TOGB een sterke fase. Paternot kopte op aangeven van de komend seizoen naar Excelsior Maassluis vertrekkende Gabri Urbanus de bal tegen de touwen. Op aangeven van zijn assistent keurde scheidsrechter Van den Berg de TOGB treffer af vanwege buitenspel. Den Hoorn kwam af en toe in de buurt van de TOGB zestien, maar uitgespeelde kansen kregen de rood witten niet. TOGB doelman Stijnman moest in de hele wedstrijd zich eenmaal echt inspannen. Een schot van Dylan Spaans uit de tweede lijn draaide richting de kruising, waar Stijnman de bal weg kon plukken.

Scherp tot het einde

TOGB trainer Ermes bracht een kwartier voor tijd Brandon Sousa voor de hard werkende Merick Heintjes. Sousa combineerde bij zijn eerste actie vanaf rechts met La Cruz. De laatste sneed de bal scherp aan en zag dat er geen TOGB’er paraat stond om de bal binnen te werken. De wedstrijd leek in een bloedeloze 0-0 te gaan eindegen. Maar net als een week eerder tegen DHC, zat het venijn in de blessure tijd. Assaih en Doumajd combineerde op links richting de Den Hoornse 16 meter. Nadat Doumajd werd gestuit mocht Assaih de vrije trap nemen. De Den Hoornse defensie verzuimde om Jordan Weegman te dekken. Weegman kon vervolgens volledig vrij met zijn chocolade been de bal in de lange hoek schieten, 0-1. Niet lang nadat Den Hoorn de aftrap had genomen floot leidsman Van den Berg voor de laatste maal. TOGB gaat als winterkampioen de tweede seizoenshelft in en weet dat het 5 punten voorsprong heeft op nummer 2 Boshuizen en 6 punten op nummer 3 Vlissingen.

Den Hoorn: Kuipers, Schenkels, Joode, Baggerman, Fernandes (Nijman), Hes (Manuela), Remmerswaal, Spaans, Kok, Slot, Plaate (Junius)

TOGB: Stijnman, Vaudo, Weegman, Urbanus, Assaih, Zandbergen, La Cruz, Gerritsma (Paternot), Heintjes (Sousa), Bakker, Den Uyl (Doumajd)

Geel: Hes (Den Hoorn), Vaudo, Weegman en Doumajd (TOGB)