Jim Havenaar terug bij TOGB

Na een aantal jaren buiten TOGB te hebben gevoetbald keert de inmiddels 26 jarige Jim Havenaar terug bij TOGB. De aanvaller komt over van zaterdag 1e klasser Xerxes DZB. Hij legt zelf uit waarom hij volgend seizoen weer de kleuren van TOGB draagt.

Jim je keert na 4 jaar terug bij TOGB. Waarom?
Ik denk dat het de juiste tijd is om weer lekker op het oude nest te gaan voetballen. De afgelopen 2 jaar zijn erg lastig en tegenvallend geweest, mede door een enkelbreuk die ik op liep. Daardoor het plezier wat kwijt geraakt in het voetballen. En de grootste kans om de “oude Jim” weer te worden is in mijn ogen in mijn vertrouwde omgeving.

Wat ga jij inbrengen in de zeer jonge ploeg?
De afgelopen 4 jaar heb ik zowel bij Fc Rijnvogels als bij Xerxes DZB de nodige ervaring opgedaan. Ik neem dan denk ik ook wel een stukje ervaring mee. Daarnaast hoop ik de TOGB aanhang weer mooie acties, assist en goals voor te schotelen.

Een basisplaats is niet vanzelfsprekend. Hoe speel jij je in de basis?
Nee met het niveau wat die jonge gasten elke week weer laten zien is een basisplaats zeker niet vanzelfsprekend. Als ik de oude Jim weer word, met vooral vertrouwen en plezier, met daarnaast hard werken, dan gaan we het allemaal meemaken volgend jaar.

Wat verwacht jij van de huidige selectie te kunnen leren?
Ik ben de voorbije jaren vaak komen kijken naar TOGB. Wat mij altijd opvalt, is dat het een hecht team is, waarbij er met een idee gevoetbald, maar ook verdedigd wordt. Daar kan ik nog wel het één en ander van opsteken. De 3e helft wordt ook steeds gezelliger bij TOGB. Misschien kunnen die jonge gasten mij daar ook nog wel wat leren.

Speelde er nog andere clubs?
Nee dit jaar niet. Het is tot nu toe ook nog niet mijn jaar, dus het is logisch dat er niks anders speelde. In mijn hoofd wist ik eigenlijk al wel wat ik wilde en dat was teruggaan naar TOGB. Afgelopen week een goed en duidelijk gesprek gehad met trainer Ronald Ermes en Peter Stoutjesdijk. Al heel snel is het duidelijk geworden dat ik volgend jaar weer de oud vertrouwde zwart/gele kleuren ga dragen

Waar Havenaar komt, ziet Ermes Urbanus vertrekken naar Excelsior Maassluis. De verdediger gaat naar Excelsior Maassluis om zichzelf daar verder te kunnen ontwikkelen