TOGB in slotseconde langs DHC

TOGB heeft door een late treffer van “Lange” een 1-0 overwinning geboekt op het Delftse DHC. De ploeg van trainer coach Ermes blijft door de overwinning de trotse lijstaanvoerder in de 1e klasse B.

Voorzichtig
De eerste helft werd vooral gekenmerkt door twee teams die vooral niet wilde verliezen. TOGB had een overwicht kreeg een aantal kansjes vanuit spelhervattingen, maar wist niet echt een gat te vinden in de hechte Delftse defensie. DHC is geen schim meer van het team dat de eerste 6 wedstrijden wist te winnen en de eerste periode op haar naam wist te schrijven na een misstap van TOGB op bezoek bij Boshuizen. Het schaakspel uit de eerste helft leverde een 0-0 ruststand op,

Late treffer
In het tweede bedrijf was het vooral TOGB dat opzoek ging naar de openingstreffer. DHC verdedigde uitstekend en maakte het TOGB lastig. Ronald Ermes bracht in de tweede helft Sven Paternot voor Rob Gerritsma. Met nog 10 minuten op de klok kwamen Yousif de Kock en Brandon Sousa Merick Heintjes en Ian Bakker aflossen om “iets” te forceren. DHC probeerde TOGB met snelle counters te verschalken. De Berkelse defensie stond als een huis en gaf niets weg.

Dat TOGB toch als winnaar van het veld stapte was terecht. De Berkelse formatie verdiende een overwinning op basis van de wil om te winnen, waar DHC vooral bezig leek om niet te verliezen. TOGB had vandaag moeite om het net te vinden, maar trakteerde DHC uiteindelijk op de vijfde nederlaag op rij. De Brasserskade bewoners kregen dus in de slot seconde van de wedstrijd wederom de deksel op de neus. Gabri Urbanus, die hard had gewerkt om vandaag te kunnen starten na zijn blessure, voltrok het vonnis en werd de match winnaar. De goedlachse verdediger eiste de bal op na een toegekende vrije trap na een overtreding op Martin La Cruz. Van ruim 20 meter mocht Urbanus aanleggen. Lange nam de vrije trap met precisie en liet de bal onhoudbaar laag in de verre hoek verdwijnen, 1-0. De ontlading bij spelers en supporters was groot aan TOGB zijde. Aan de andere kant hingen de koppies bij DHC, waar de laatste weken niets meer lijkt te lukken.

Komende zondag gaat TOGB op bezoek bij Den Hoorn voor de laatste wedstrijd voor de winterstop.