Winst Berkel vrouwen in Heerenveen

Op voorhand een mooi affiche op sportpark De Akkers in Heerenveen want de winnaar van Heerenveense Boys (HVB) – Berkel zou aanhaken in de grote top van de hoofdklasse A.

De thuisploeg begon direct fel aan de wedstrijd en zette druk op de helft van Berkel in de hoop de gasten vroeg te overrulen.
HVB  voetballend de betere ploeg en Berkel de individuele klasse al resulteerde dat nog niet in doelpunten.
Het waren kansjes voor o.a. Melanie den Dulk, Sabrina Pocorni en Michelle Arbman in het eerste bedrijf maar of het vizier stond niet op scherp en dan weer was de keepster en sta in de weg.
Dit overkwam ook de thuisclub, als gezegd voetballend beter daarwaar Berkel moeilijk in de wedstrijd kwam, maar 100% opgelegde kansen kwamen niet en anders was daar Bianca Troost die redding bracht voor de blauw-gele equipe van Egmond Blinker.
Vrijwel direct na rust kon Berkel wel toeslaan en het was Anouk Angkotta die in de 50e minuut een prima pass gaf richting Michelle Arbman en zij wist hier wel raad mee,BAM 0-1 voor Berkel.
Wat volgde waren veertig zenuwslopende minuten want hoewel Berkel beter in het spel kwam gaf de thuisclub zich absoluut niet gewonnen en bleef op jacht naar de gelijkmaker.
Berkel kon de wedstrijd definitief in het slot gooien maar hoe groot en mooi sommige kansen ook waren,de bal verdween niet in het doel van HVB.
Aan berkelzijde dus Bianca Troost die met enkele reddingen haar doel schoon hield en in de laatste minuut zelfs een bal richting en op de paal keek waardoor de grootste HVB kans ook geen doel trof.
Zo boekte Berkel dus weer een heerlijke overwinning en kruipt zo richting de top van de hoofdklasse A waar de éérste drie ploegen 19 punten hebben, de nummers vier, vijf en zes 18 punten en Berkel, ook wel de trots uit Lansingerland genoemd, volgt netjes met 17 punten.
Speelsters en staf gaan nu vakantie vieren en melden zich weer op 7 januari 2020.