Nog 10 keer de jaren 10 in The Alternative

De tennies, de jaren 10, de tiens; hoe je het huidige decenium ook noemt, het einde is naarbij. Volgende maand vliegen we 2020 in. Een nieuw jaar, een nieuw decennium. The Alternative kijkt in december nog een keer over de schouder.

Tien keer

Wat waren de muzikale trends in de afgelopen tien jaar? Welke grootheden hebben we vereerd? En welke nieuwe sterren zijn opgestaan? In The Alternative krijg je de antwoorden. Iedere week staan er twee jaren centraal. En omdat het om de jaren 10 gaat, hoor je 10 nummers per jaar. 10 x 2010, 10 x 2011 enzovoort. Welke plaat mag niet ontbreken? Laat het weten via @RTV_L op Twitter!

Helden

Toch is niet alles anders deze maand. Naast de tien platen uit een jaar, komen er ook wat vaste onderdelen terug. Presentatoren Daan en Almer laten elkaar hun jaren 10-ontdekkingen horen, je hoort wat er in het (muziek)nieuws was het afgelopen decennium en er is een held. Elke maand doopt The Alternative een bijzondere artiest tot held en duikt in de carrière van deze grootheid. In december is dit Janelle Monáe. Zij bracht in 2010 haar debuutalbum uit en groeide vervolgens uit tot de alternatieve Beyoncé. Inclusief de inspiratie voor vrouwen. Een echte held dus!

The Alternative

Een maand lang de jaren 10 in december in The Alternative. Op dinsdag- en zondagavond op RTV Lansingerland, of altijd via de website.