TOGB kampioen 1e divisie

 

De belangrijkste en meteen de verste uitwedstrijd stond voor TOGB 1 op het programma.
265 km naar Middelstum, een dorpje boven de stad Groningen.
TOGB had genoeg aan 2 winstpartijen op de directe concurrent Klimaatgroep Stars.
Michel de Boer begon zijn partij tegen Colin Rengers. De meegereisde supporters zagen een zeer geconcentreerde Michel spelen. Hij maakte zelf vrijwel geen fouten en dwong Colin tot het uiterste te gaan, maar dat bleek voor de tegenstander niet genoeg. Het eerste punt stond voor TOGB op het bord.

Leroy mocht de volgende partij aantreden tegen Pim van Schaik, een tegenstander waar hij wel eens van had gewonnen. De verwachtingen waren hoopvol, maar Leroy bleek te veel last van zijn zenuwen te hebben en kwam geen moment in zijn spel. 1-1.

Zou Milo dan het kampioenschap binnenhalen in de derde partij? Hij mocht aantreden tegen Jan Tammenga. De eerste game was voor Milo, de spanning steeg, maar Milo speelde niet zo goed als wij van hem gewend zijn. Waren het de zenuwen, was het de tegenstander? Op dat moment wisten wij het niet, maar Milo leverde wel zijn partij in. 2-1 voor Klimaatgroep Stars.

De dubbel voor TOGB met Boer Sr en Jr, zoals de scheidsrechter de partij aankondigde. Ook die verliep niet echt gemakkelijk. TOGB kwam met 2-0 in games achter. Het zou toch niet mis gaan? De derde game verliep beter en werd gewonnen. Was nu het lek boven? Het leek er wel op, want de vierde game werd ook gewonnen. Een vijfde game zou de beslissing moeten brengen. TOGB kwam echt op stoom en met een aantal mooie rally’s, die gelukkig voor TOGB, in Berkels voordeel uitvielen werd de laatste game met 11-6 gewonnen. 2-2 en dus TOGB KAMPIOEN EERSTE DIVISIE.

Uiteindelijk verloor TOGB met 8-2. Michel moest opgeven met een schouderblessure en Milo bleek een behoorlijke allergie te hebben, waarvoor zelfs de lokale dokter geraadpleegd diende te worden. Leroy speelde nog wel zijn wedstrijden maar in een heel vreemde ambiance.

Hoe nu verder: Volgend seizoen speelt TOGB in de topgroep van de eerste divisie, en heeft het sowieso een plek verdiend voor een promotie/degradatie wedstrijd met de eredivisie als inzet.

 

Op de foto vlnr : Ronald Vijverberg, Milo de Boer, Leroy Heemskerk, Michel de Boer (speler/coach),Adam Hmam en Leon Vijverberg (coach).

Foto afkomstig van TOGB.

Het volgend competitie seizoen gaat beginnen op 25 januari.

Overige uitslagen jeugd:
SKF 1- TOGB/BNLGroupTaverzo 1 6-4
TIOS 51 1 – TOGB 2 5-5; TOGB KAMPIOEN
VVV1 – TOGB 3 9-1
Dordrecht 1 – TOGB 4 7-3
Taverzo 7 – TOGB 5 4-6
Alexandria 66 – TOGB 6 3-7