Geen winnaar bij TOGB – Vlissingen

 

 

TOGB treft dit seizoen in de 1e klasse B een aantal teams waar nog niet eerder in competitie verband tegen werd gespeeld. Ook vandaag was het treffen met Vlissingen een duel dat niet eerder werd gespeeld. De Berkelaren traden als koploper aan tegen de Zeeuwen

 

Het Vlissingen van trainer Kevin Hollander speelt net als TOGB verzorgd voetbal en denkt vooruit. Voor deze speelronde speelden de Zeeuwen viermaal gelijk, wonnen viermaal en verloren een duel wat plek drie op de ranglijst oplevert. TOGB staat als promovendus trots bovenaan de ranglijst.

 

Op en neer

Beide teams speelde opportuun. TOGB was het eerst gevaarlijk. Het schot van Zandbergen trof echter geen doel. Bovendien was sluitpost Karim Ben Sellam een sta in de weg voor de Berkelse voorwaartsen.  Het waren de gastheren die in de 15e minuut op voorsprong kwamen. Vanaf links werd de bal voor het doel van Jesper Stijnman gebracht, waar routinier aan Zeeuwse kant Etienne Mallie af kon ronden, 0-1. TOGB werd in de minuten na de treffer van Vlissingen in de wedstrijd gehouden door doelman Jesper Stijnman. Stijnman moest tot tweemaal toe handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Aan de andere kant had TOGB pech. Het vizier van de geel zwarten spitsen stond niet goed afgesteld waardoor de inzetten geen doel troffen. Ook was er pech toen een vrije trap van TOGB aanvoerder Jay Zandbergen op de lat boven doelman Ben Sellam uiteen spatte. In de 33ste minuut kwam de gelijkmaker toch op het scorebord. Zandbergen aarzelde niet toen hij de bal op ruim 25 meter aangespeeld kreeg van Merick Heintjes. De middenvelder haalde verwoestend uit en zag zijn inzet in het rechter kruis verdwijnen, 1-1. Twee minuten later was het weer raak voor TOGB. Rob Gerritsma ronde op aangeven van Younes Assaih in twee keer in de korte hoek af en zette het team van trainer coach Ermes op voorsprong, 2-1.

 

Gelijkmaker

Vlissingen kwam getergd uit de kleedkamer. Al in de eerste minuut van het tweede bedrijf brachten de gasten de 2-2 op het scorebord. Thomas de Rijke profiteerde optimaal nadat TOGB verdediger Dewi van Wichen onderuit gleed. De Rijke ging diep, stuurde Jordan Weegman de verkeerde kant op en leverde een assist af die door Gino Zuppelli werd binnengeschoten, 2-2. Beide teams kregen in de resterende minuten van de tweede helft meerdere mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. TOGB had geluk dat Jordan Weegman, nadat doelman Stijnman geslagen was, de bal van de lijn kon wegwerken. Aan de andere kant slaagde TOGB er via, Den Uijl, Gerritsma en Heintjes niet in de bal in het lege Vlissingsche doel te schieten. Den Uijl ging op doelman Ben Sellam af die uit zijn doel uitkwam om Den Uijl te stoppen. De bal kwam vervolgens bij Heintjes die zijn schot door een Zeeuws been gestuit zag. Vervolgens was het Gerritsma die inschoot, maar ook de TOGB spits slaagde er niet in om de 3-2 op het scorebord te zetten. Vlak voor tijd had Vlissingen de driepunten kunnen stelen. Helaas voor de gasten was Merrienboer aan het breien waardoor Martin La Cruz de bal uit de TOGB zestien kon wegwerken.

 

De 2-2 was gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Komende zondag komt winnaar van de 1e periode naar het Hoge Land. Het team uit Delft verloor ook in deze speelronde, waardoor TOGB lijstaanvoerder blijft. Bovenin zijn de verschillen klein. TOGB is lijstaanvoerder met 21 punten. Nummer 2 Boshuizen staat samen met DHC op 3 punten. Nummer 4 tot en met 6 TAC’90, vc Vlissingen en Spartaan’20 volgen op 4 punten.