Sinterklaas en het verdwenen grote boek

Het is weer november en zoals ieder jaar is Sinterklaas weer onderweg met de boot richting Lansingerland. Vlog piet mag dit jaar voor de allereerste keer mee naar Bleiswijk en legt alles vast met haar vlogcamera. Aan de kade gaat er een wereld voor vlogpiet open. Wat een hoeveelheid kinderen en gezelligheid.

Eenmaal in het pietenhuis zijn alle pieten bezig met cadeautjes inpakken. Vlogpiet krijgt een korte rondleiding van TV piet door de pakjeskamer. “Cool! Wat een hoeveelheid cadeautjes” aldus vlogpiet. Sinterklaas is in zijn werkkamer bezig met het schrijven in het grote boek. Bij de intocht heeft hij weer vele tekeningen en verlanglijstjes gekregen. Op een zeker moment wordt Sinterklaas geroepen. De pakjeskamer ligt helemaal vol met cadeautjes en de Sint besluit een kijkje te nemen. Sinterklaas is nog maar net zijn werkkamer uit of vlog piet komt binnenlopen.

“Wat een mooie ruimte en wat een leuk stripboek, die wil ik wel eens gaan lezen.” doelend op het grote boek van Sinterklaas. Nadat Sinterklaas heeft gekeken hoe vol de pakjeskamer is komt hij weer terug in zijn werkkamer om verder te schrijven in het grote boek. Wat blijkt, het grote boek van Sinterklaas is weg.

Zou Sinterklaas zijn grote boek weer terugvinden? Je ziet het in de Sinterklaasuitzending van RTV Lansingerland. Ieder uur rond 20 minuten over het uur te zien op TV en te vinden op het Youtube kanaal van RTV Lansingerland.