TOGB schiet met scherp in Brabant en pakt de koppositie in 1e klasse B

 

Rood Wit Wit 1 – TOGB (zo) 1 (0-2) 1-6

 

Na de uitschakeling in de districtsbeker, UVS nam de strafschoppen beter en het verlies in de competitie van afgelopen zondag uit bij Boshuizen, waardoor TOGB de 1e periode niet binnen haalde stond vandaag de uitwedstrijd bij Rood Wit Wit op het programma. Ook de wedstrijd van vandaag in Brabant werd gespeeld op echt gras. Vorige week leverde het zware en hobbelige veld de eerste nederlaag voor TOGB op. Bovendien was ook deze tegenstander voor het team van trainer coach Ermes een grote onbekende. Wederom een team waar nog niet eerder tegen werd gespeeld in competitieverband. Kon TOGB wederom verrassen of liet de brigade van Ermes zich verrassen?

 

Krachtsverschil

Het team uit Sint Willibrord bleek van een heel ander kaliber dan de opponent een week eerder. De wil bij de Brabanders was er wel, alleen was het team niet in staat TOGB de voet dwars te zetten. De thuisploeg kon tot halverwege de eerste helft de teller van het scorebord op nul houden. Daarna ging het snel de verkeerde kant op voor de gastheren.

Zoals zo vaak dit seizoen stond ook vandaag Glenn den Uijl aan de basis van TOGB treffers. Zo was de routinier de aangever van de 0-1 die uiteindelijk door Ian Bakker werd afgerond. Niet veel later was het topscoorder Martin La Cruz die de 0-2 liet aantekenen en zijn zesde competitietreffer liet bijschrijven. Wederom kreeg Den Uijl de assist op zijn naam.

 

Dat het bij rust slechts 0-2 stond mocht een wonder heten. TOGB creëerde tal van kansen, waarvan er slechts twee een doelpunt opleverde.

 

Monsterscore

Direct na rust was het Rob Gerritsma die de 0-3 verzilverde. Nog geen twee minuten later was het weer raak voor TOGB. Ian Bakker scoorde zijn tweede en TOGB’s vierde van de middag. Het was Den Uijl die ook bij deze twee treffers de aangever was. Den Uijl die er na zijn langdurige blessure over heeft gedacht te stoppen met prestatief voetbal, is ook dit seizoen een belangrijke pion voor trainer Ermes. Naast dat de gedreven aanvaller doeltreffend is of de assist geeft, is hij waar nodig de “klootzak”, coach voor de jonkies, waterdrager en motivator voor zijn team. Nadat het in de 53ste minuut via Jay Zandbergen 0-5 was geworden, Dewi van Wichen kreeg de assist bij TOGB’s vijfde treffer, was het duel gespeeld.

 

Wissels

Ermes wisselde na een uur voetbal Den Uijl voor Heintjes. Vijf minuten later kwam Luijken Bakker aflossen. TOGB werd er niet zwakker door, maar moest wel een tegentreffer incasseren. Rood Wit Wit mocht vanaf 11 meter de ere treffer binnen schieten. De strafschop werd door scheidsrechter Hulters toegekend nadat Rob Gerritsma bij een hoekschop een onverklaarbare tackle binnen de zestien inzette en daarmee zijn tegenstander onreglementair stuitte. Met nog een kwartier te spelen was er het debuut van Kjell Scheers. De verdediger van TOGB JO19-1 kwam Van Wichen aflossen. Scheers maakte in de minuten die hij speelde geen fout en speelde naast Weegman in het hart van de TOGB verdediging. Met zijn debuut liet hij zien het niveau aan te kunnen. Kort na de wissel was er wederom succes voor de Berkelse formatie. Op aangeven van La Cruz was het Zacharia Doumajd die de 1-6 liet noteren.

 

Slotfase

In de slotfase had TOGB de score veel hoger kunnen laten uitvallen. Het aantal onbenutte kansen deze middag was minimaal net zo groot als het aantal wat wel een treffer opleverde.

 

Door de ruime overwinning in Brabant, het verlies van DHC bij Boshuizen (3-2) en het gelijke spel van Den Hoorn tegen TAC’90 staat TOGB nu bovenaan de ranglijst in de 1e klasse B.

 

Komende wedstrijden

Voor de winterstop speelt TOGB nog drie competitietoppers. Komende zondag komt titelkandidaat en de huidige nummer 3 op de ranglijst, vv Vlissingen naar het Hoge Land. Een week later is winnaar van de 1e periode DHC te gast bij TOGB. Op 15 december gaat TOGB op bezoek bij Den Hoorn.

Aanstaande dinsdag speelt TOGB tegen Neptunus Schiebroek voor de Voetbal Rijnmond cup. Ermes heeft aangegeven zijn basis zoveel als mogelijk rust te geven. De talenten uit JO19-1 en uit TOGB 2 mogen laten zien hoe dicht zij tegen het 1e elftal aanzitten. Beide teams van TOGB staan in hun competitie op een keurige 2e plek. TOGB 2 won uit bij Foreholte 2 met 1-4, terwijl JO19-1 afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag leed. Uit bij Spijkenisse JO19-1 verloor het team van Damiano Vaudo met 2-1.

 

TOGB: Stijnman, Bosch, Wichen (73 Scheers ), Weegman, Assaih, Zandbergen, Doumajd, Bakker (65 Luijken), Den Uijl (60 Heintjes), Gerritsma, La Cruz