Berkel wint in Groningen

Kwart over 10 verzamelen omdat je om 15.00 uur mag voetballen in Groningen tegen Oranje Nassau.

Een mooie dag dus voor de boeg waar speelsters en staf wel zin in hadden en dus vertrok het hele gezelschap rond kwart voor 11 met Cor Labots richting het mooie Groningen.
Prima ritje en daar aangekomen  en het verkennen van het veld volgde er een goede warming-up en kon men zien dat het wel eens een mooie middag kon worden voor de groen witte brigade.
Berkel starte lekker fel en duwde de thuisclub al vrij snel in de problemen ,iets dat ook nog eens beloond werd met doelpunten.
Het waren Sabrina Pocorni en Faith Parto die Berkel op een comfortabele 0-2 voorsprong brachten in een wedstrijd waarin er fel en goed werd gevoetbald waardoor de voorsprong verdiend was.
Tot aan de rust bleef het bij deze stand en na de thee volgde er meer spectakel.
Kon Oranje Nassau de spanning terugbrengen in de tweede helft? Nee want de Berkel organisatie stond prima en ook Bianca Troost hield alles weer tegen.
Berkel bleef goed en gedreven voetballen en kansen creëren .
Met Esmee van der Burg en Julia Romers kwamen er verse krachten binnen de lijnen voor Sabrina Pocorni en Jonna Hulshof.
Via een penalty, die beheerst werd ingeschoten door Melanie den Dulk, kwam Berkel zelfs op een 0-3 voorsprong.
Hierna scoorde de thuisclub de 1-3 en dat bleef het tot het laatste fluitsignaal.
Een hele mooie,lekkere en geweldige overwinning voor speelsters en staf die natuurlijk goed gevierd werd tijdens de terugreis.
Het is trouwens een prachtige en knotsgekke competitie de hoofdklasse A waarbij de koploper 19 punten heeft,de nummer 4 14 punten en Berkel nu achtste staat met 11 punten.
Komende zaterdag komen the Knickerbockers op bezoek en kan Berkel bij winst verder wegkruipen van de onderste plaatsen, aftrap op het schitterende hoofdveld is dan rond 14.30 uur.