Rotterdam Airport verwelkomt 2 miljoenste passagier

Op donderdag 21 november heeft Rotterdam The Hague Airport voor het in eerst in haar bestaan de 2 miljoenste passagier verwelkomd. Een nieuw passagiersrecord voor de luchthaven! We zijn dan ook trots dat steeds meer reizigers kiezen voor een luchthaven waar bereikbaarheid, service en snelheid voorop staan.

Aantal passagiers verdubbeld in 10 jaar
In 2004 verwelkomde de luchthaven voor het eerst 1 miljoen passagiers in een jaar. In de jaren erna bleef het reizigersaantal rondom dit getal schommelen, maar sinds 2009 steeg het aantal reizigers gestaag verder. Het verwelkomen van de 2 miljoenste passagier betekent dat de luchthaven in 10 jaar tijd twee keer zoveel passagiers heeft mogen ontvangen. De stijging is vooral te danken aan de inzet van grotere vliegtuigen, het efficiënt gebruiken van de bestaande geluidsruimte en nieuwe luchtvaartmaatschappijen. De geluidsruimte waarbinnen de luchthaven opereert is in deze periode niet gewijzigd.

Vliegtuigbewegingen
Het aantal vliegtuigbewegingen in 2019 steeg tot op heden met 6%, dit in vergelijking tot dezelfde periode in 2018. Het passagiersaantal is tot nu toe gestegen met 9%. Zo voegde Pegasus Airlines de bestemming Istanbul toe aan het netwerk en werden er meer passagiers vervoerd op bestaande routes zoals London City en Alicante.

In het zonnetje
De 2 miljoenste passagier werd feestelijk onthaald op een British Airways vlucht vanuit London City Airport. Het vliegtuig is binnengehaald door de luchthavenbrandweer met een ereboog. Ook andere passagiers genoten mee van deze bijzondere dag. Zij werden getrakteerd op een lekkernij in de terminal.