Iedereen kan meepraten over eenzaamheid

De Bibliotheek Oostland wil iedereen de gelegenheid geven om deel te nemen aan het maatschappelijke debat en biedt hiervoor graag een podium. Vanuit dat principe worden debatavonden georganiseerd waarin elke mening gehoord kan worden. Op donderdagavond 21 november kun je meepraten over het thema eenzaamheid in de vestiging Berkel en Rodenrijs.

Er rust een taboe op eenzaamheid terwijl iedereen ermee te maken kan krijgen. Het wordt steeds duidelijker dat eenzaamheid niet enkel een probleem is onder ouderen, maar dat het bij mensen van alle leeftijden en in alle lagen van de bevolking voorkomt.

Hersenen veranderen bij langdurige eenzaamheid
“Wat ik een groot aandachtspunt bij eenzaamheid vind is dat hersenen veranderen bij langdurige eenzaamheid en dat heeft weer effect op de persoon, het gedrag en het sociaal functioneren” zegt Evelyne Broekhuis, maatschappelijk werker bij Kwadraad. Broekhuis is specialist op het gebied van eenzaamheid en zal voorafgaand aan het debat een inleiding geven over het onderwerp.

Privéprobleem of niet?
Kun en moet je als samenleving of individu iets doen om eenzaamheid te voorkomen of is het een privéprobleem? Leidt zelfredzaamheid tot eenzaamheid? Moet er een sociale dienstplicht komen? Praat mee over dit soort kwesties tijdens deze avond en meld je aan via [email protected]. Gratis toegang, inloop 19:30, start 20:00 uur.