TOGB loopt averij op in Leiden

Boshuizen 1 – TOGB 1(zo) (1-0) 3-0

Op deze zondag stond er slechts één duel op het programma in 1B. Het inhaalduel Boshuizen – TOGB. Langs de lijn hadden zich veel supporters genesteld. De hoop bij de TOGB aanhang was op een stunt door de eerste periode te winnen. Voorwaarde, er moest wel een resultaat gehaald worden in Leiden.

Boshuizen staat gezien de kwaliteit in de selectie van Marcel Ijzendoorn lager op de ranglijst dan bij aanvang van de competitie verwacht namelijk achtste. TOGB staat verrassend op plek twee. Toch is het in de 1e klasse B zo dat iedereen van iedereen kan winnen.

Doortastend
Boshuizen pakte het initiatief en zette TOGB vast op eigen helft. Echte kansen leverde dit niet op. Wel moest TOGB regelmatig ten kosten van een overtreding Boshuizen afstoppen. Scheidsrechter Broekhuizen gaf bij een overtreding van Glenn den Uijl geel aan de TOGB aanvaller. TOGB had het lastig en leek op het zware en gladde veld steeds een fractie te laat. Nadat ook Jordan Weegman geel had gepakt, kreeg TOGB de deksel op de neus. Op links snelde Boshuizen linkeraanvaller Pisas langs TOGB verdediger Vaudo. De ingespeelde bal van Pisas werd niet goed verwerkt door de TOGB verdediging. Boshuizen spits Bekooij zag zijn inzet gestopt worden door Stijnman. Pisas tuimelde in de vijfmeter en verraste Stijnman compleet. Met een kort tikje wist Pisas de bal in het TOGB doel te werken, 1-0. TOGB was even van slag en zag Boshuizen de druk opvoeren. Het duurde tot vlak voor de pauze eer TOGB echt druk kon zetten op het Boshuizen doel. TOGB mocht een serie van maar liefst vijf corners nemen. Het was echter verdediger Safi die het dichtste bij een TOGB succes was. De Leidenaar verlegde de door Bakker getrapte corner en deze inzet verraste Boshuizen doelman Hendriks bijna. De bal belandde op de paal en leverde TOGB slechts een nieuwe corner op. Verder dan inzetten van La Cruz en Paternot kwam TOGB niet in de eerste 45 minuten.

Wissels
Ermes greep tijdens de rust in. Doumajd en Weegman werden vervangen door Assaih en Luyken. Het gaf de impuls die TOGB nodig leek te hebben. De eerste 10 minuten in de tweede helft was TOGB dominanter en kreeg het kansen via Bakker, La Cruz en Paternot. Alleen leverde deze doelpogingen geen TOGB treffer op. Wel was er in de 56ste minuut succes voor de thuisploeg. Ismael Adsalmis snelde langs Younes Assaih en verraste Stijnman met een geplaatst schot in de lange hoek, 2-0. Ermes ging alles of niets spelen. De TOGB trainer haalde verdediger Vaudo naar de kant en bracht een extra aanvaller, Gerritsma. Het werd uiteindelijk niets voor TOGB. Uit een corner sloeg Boshuizen wederom toe. Met een hakje was het Bekooij die Stijnman voor de 3e keer wist te passeren en de 3-0 eindstand op het scorebord zette. 

Voor TOGB geen periodetitel. Deze gaat naar DHC dat een punt meer verzamelde dan TOGB. Bovendien raakte TOGB haar ongeslagen status kwijt. Komende dinsdag ontvangt TOGB UVS voor de beker en in de volgende competitiewedstrijd is Rood Wit Wit de tegenstander. Hiervoor reist TOGB wederom af naar Brabant.