Laatste 112 nieuws op Lansingerland tv

Lansingerland TV is dé lokale televisiezender voor de gemeente Lansingerland. In de televisieprogramma’s zie je alles wat Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs bezig houdt. Echter staat de omroep niet vooraan bij 112 incidenten in de gemeente.

“Wij brengen altijd vrolijke, informatieve maar soms ook kritische reportages op tv. Het vastleggen van 112 nieuws is een andere tak van sport dan dat wij doen. Continue maar klaar staan tot de pieper gaat voor een incident, dat kan je onze vrijwilligers van de omroep niet aan doen” aldus teamleider televisie Patrick van Uffelen. 

De website 112Lansingerland is, zoals de naam al doet vermoeden, wel gericht op het brengen van dat nieuws. “Ik ben erg blij met de samenwerking tussen RTV Lansingerland en 112Lansingerland die elkaar op deze manier goed aanvullen. Wij verslaan actueel 112-nieuws en RTV Lansingerland kan dit als lokale omroep en met hun grote bereik, delen met inwoners van Lansingerland.” aldus Olav Spa, eigenaar van 112Lansingerland.

Patrick vervolgt “Ik vind het een mooie sprong voorwaarts voor de lokale televisie zender dat wij doormiddel van deze samenwerking met 112Lansingerland het lokale 112 nieuws kunnen tonen op televisie. Het is vaak niet het meest leuke nieuws, maar wel belangrijk en informatief nieuws dat 112Lansingerland op een goede en respectvolle manier brengt”.

Afgelopen week was de eerste reportage op televisie te zien. Het ging om het zoveelste ongeluk op de N209.