Indrukwekkende verhaal van Gerdie in ZorgSaam

Donderdag 14 november zijn Gerdie Bours en Simone Petrus gasten in de uitzending van ZorgSaam. Gerdie vertelde tijdens de ‘Samenloop voor hoop’, die in september heeft plaats gevonden in Lansingerland, haar indrukwekkende verhaal over haar lange en moeilijke weg die zij heeft moeten gaan in de tijd dat zij kanker had en waar ze nu de gevolgen nog steeds van ondervindt. Een verhaal dat tot nadenken aanzet. Simone Petrus is de psychologe die Gerdie heeft begeleid tijdens haar ziekte.
De ‘missie’ van Gerdie is om psychische zorg direct na de diagnose ‘kanker’ op gang te brengen, omdat het naast de hele medische mallemolen een zeer belangrijk onderdeel is van de behandeling. Het is in elk geval een belangrijke en herkenbare uitzending van ‘ZorgSaam’ voor iedereen die met het bedreigende ziektebeeld van kanker te maken heeft (gehad).

Meekijken in de studio kan. ZorgSaam is voor het eerst ook te volgen via de televisiezender van RTV Lansingerland.