Nieuwe avondprogrammering op tv

Lansingerland – Op Lansingerland TV is sinds afgelopen maandag een nieuwe avondprogrammering van start gegaan. Iedere doordeweekse avond zie je van 18 tot 22 uur de live uitzendingen van de radio op Lansingerland TV. Radio op tv? Ja, radio uitzending live op tv!

Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de veranderingen, want radio op televisie uitzenden klinkt niet heel aantrekkelijk. Toch is daar afgelopen tijd aangewerkt om het wel aantrekkelijk te maken. “Je ziet dat RTV Lansingerland geen gescheiden omroeporganisatie meer is, maar een echt multi-disciplinair mediabedrijf aan het worden is. Met het op TV uitzenden van radio-uitzendingen waarin het radioprogramma wordt afgewisseld met actuele informatie gaan we een nieuw tijdperk in” aldus Cornel van der Heiden, teamleider radio. “Onze mensen krijgen ook een andere kijk op hun programma – het is niet alleen maar meer audio, maar ook video waarmee ze hun publiek kunnen bereiken”

Teamleider televisie Patrick van Uffelen is blij met de aanpassingen in de avondprogrammering op televisie. “Dit is een mooie aanvulling op de radioprogramma’s. Waar het bij radio op houdt met audio, gaan we op tv verder. Door de gemaakte visual radio is het uitzenden van de radio op televisie nu een toegevoegde waarde. Je kijkt tijdens de gesprekken of optredens mee in de studio en tijdens een plaat zie je onder andere het weer, actuele verkeer en Twitter berichten de revue passeren.” Komende tijd zal de visual radio nog verder uitgewerkt worden met meer informatie.

De avondprogrammering gaat er als volgt uit zien:

Maandag
18:00-20:00 Bjarn
20:00-22:00 Harde noten, stemmige tonen

Dinsdag
20:00-22:00 The Alternative

Woensdag
18:00-19:00 Woordkunst
20:00-21:00 Frans

Donderdag
20:00-22:00 ZorgSaam

Vrijdag
18:00-20:00 Magazine
20:00-21:00 Weekendvierders
21:00-23:00 Time 4 Trance

Ook de nachtprogrammering is veranderd. In de nacht van 12 tot 6 uur ’s ochtends kun je kijken naar het laatste nieuws uit de regio gebracht door Hart van Lansingerland met easy listening music van Lansingerland FM.