TOGB wint in Brabant

DOSKO 1 – TOGB (zo) 1 (0-4) 0-4

TOGB heeft in Bergen op Zoom door een dominante eerste helft een 0-4 overwinning geboekt op DOSKO. Op sportpark Meilust waren deze zondag de omstandigheden om te voetballen uitstekend. De kunstgrasmat lag er goed bij, het weer was fantastische en beide ploegen waren gebrand om te winnen. Kort om, omstandigheden voor een heerlijke pot voetbal.

Start

De gastheren begonnen fanatiek aan de wedstrijd. DOSKO oefenmeester Mart van Bree zag zijn ploeg het initiatief pakken. Dit leverde kort na elkaar twee hoekschoppen op voor de gastheren. Beide spelhervattingen waren niet dreigend genoeg om TOGB te trakteren op een vroege achterstand.

Dominant

Nadat TOGB de aanvalsdrang van DOSKO had doorstaan verschenen de gastheren voor het eerst in het Brabantse strafschopgebied. Martin La Cruz werd diep gestuurd en leverde een voorzet af die door Ian Bakker bij de eerste paal werd overgeschoten. Een paar minuten later was het wel raak voor TOGB. Glenn den Uijl speelde zijn directe tegenstander uit, legde de bal klaar voor Sven Paternot, waarna de bal via de DOSKO doelman bij Bakker belandde. Bakker was koelbloedig en ronde feilloos af, 0-1. De TOGB aanvallen volgden elkaar vervolgens snel op. Halverwege de eerste helft mocht Den Uijl aanleggen voor een vrije trap gegeven door scheidsrechter Jung na een grove overtreding op Ian Bakker, die Lofti Salhi bovendien geel opleverde.  Ian Bosch kopte de scherpe vrijetrap van Den Uijl op doel, maar mikte net te hoog. De volgende TOGB aanval was wel succesvol. Een vlotte combinatie tussen La Cruz, Paternot en Den Uijl betekende de 0-2. Den Uijl drukte de op maat afgeleverde assist van Paternot,  op volle kracht af en zag zijn inzet in het dak van het doel inslaan. Een minuut later was er wederom succes voor het in het blauw spelende TOGB. Den Uijl bracht een corner voor het DOSKO doel, waar Ian Bosch de 0-3 binnen kon werken. Voor Bosch betekende dit zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van trainer coach Ermes. DOSKO was aangeslagen en sommige Brabanders reageerde hun frustratie verkeerd af. Na een duel ging Lofti Salhi te hard door op Den Uijl. Scheidsrechter Jung toonde de Brabander zijn tweede gele kaart en dus mocht Lofti naar de kant met rood. Vlak voor de rust werden de drie punten voor TOGB definitief veilig gesteld. Wederom was het Den Uijl die aan de basis stond. De ervaren aanvaller leverde ditmaal komend vanaf links de bal af bij Zacharia Doumajd.  Doumajd schoof de bal in het Brabantse doel en zette TOGB op 0-4.

In een zetel

Beide teams startte de tweede helft ongewijzigd. TOGB liet het initiatief aan de gastheren die met 10 man alles probeerde om terug in de wedstrijd te komen. Dat DOSKO prima kan voetballen liet de ploeg in het tweede bedrijf zien. De Brabanders mochten tot de zestien komen, daarna greep de TOGB verdediging prima in. Soms waren de gasten uit Berkel slordig aan de bal, maar wisten dat doelman Jesper Stijnman het slot op de deur is. Stijnman greep in de tweede helft tot tweemaal toe uitstekend in en hielp TOGB zo aan een clean sheet deze wedstrijd. 

Winnaar

De wedstrijd in Brabant begon een half uur later dan de overige wedstrijden in de 1e klasse B. De tussenstanden die de meegereisde supporters uit Berkel met elkaar deelden leverde in combinatie met de eigen tussenstand naast brede glimlachen, ook optimisme op.  Uiteindelijk lijkt TOGB de grote winnaar van deze speelronde. DHC, de nummer 1 op de ranglijst leed een gevoelige nederlaag in Rotterdam op bezoek bij Hillegersberg, 3-1. Ook Den Hoorn, 2-3 verlies tegen ROAC en tegenstander van komende week Boshuizen, 4-4 op bezoek bij TAC’90 leden punten verlies. Door de misstap van DHC kan TOGB komende zondag de 1eperiodetitel in de 1e klasse B binnenhalen op bezoek bij Boshuizen. Bovendien kan de ploeg van Ermes bij een resultaat de eerste plek op de ranglijst overnemen van DHC.