Spelletjes spelen in Lansingerland in Zicht

Lansingerland – Tweede maandag van de maand, dus weer tijd voor een kakelverse uitzending van Lansingerland in Zicht met deze keer veel spelletjes!

Escape game
Jongeren sterker en weerbaarder maken op het gebied van social media, dat is de droom van Bianca Boender. Ontsnappen aan de kwaad van social media en dat doormiddel van een heuse escape game.
“Yara is vermist en de jongeren zijn de recherche. Ze moeten opzoek naar wat er is gebeurt. En als het goed is komt er binnenkort iemand met de oplossing” vertelt Bianca. En dat allemaal door tips uit verschillende social media die de jongeren moeten zien te vinden. Wij waren voor een reportage bij de allereerste keer dat de game gespeeld werd.
Tot eind van het jaar staat de Escape game bij Jongerencentrum The Point.

Surivalrun
Halverwege oktober was de survivalrun bij Outdoor Valley. Bij een surivalrun wordt misschien gedacht aan fikkie stoken en door de blub verplaatsen, maar het gaat echt om kracht en conditie. “De survivalsport was vroeger een poldersport. Dus over slootjes springen, over een touw heen, maar het is nu uitgegroeid tot een serieuze sport.” aldus Jasper Rotgans van Outdoor Valley. En dat blijkt wel, want onze verslaggeefster Nihal moet nog een jaartje oefenen tot ze mee kan doen aan deze intensieve run.

Lansingerlandgenoot Luna Wooning

Woont de nieuwe Lieke Martens bij ons in Bergschenhoek? Wij denken van wel. De 16 jarige Luna Wooning speelt bij het vrouwenteam van Excelsior onder de 19. Wij waren bij de training in het Excelsior stadion. “Ik wil veel verder komen en alles eruit halen wat mogelijk is. Ik ben hele dagen bezig met sporten. Vorig seizoen vond ik dat best lastig omdat ik feestjes moest afzeggen, maar ik vind dat niet erg omdat ik weet wat ik wil bereiken.” vertelt Luna trots voor de camera. Haar passie voor voetbal is duidelijk kenbaar wanneer Luna de bal voor haar voeten krijgt en deze met een rotgang het doel in schiet. Die bal kon de trainer voor geen mogelijkheid uit het doel houden.

De Kijk op Toen
Iedereen kent het gemeentehuis van Lansingerland wel, maar is het je opgevallen dat vlakbij de ingang een oude stenen paal staat? Dat is dus de oude grenspaal van Bleiswijk. Jouke Post vertelt je meer over deze grenspaal die ook in Bleiswijk zelf nog staat.

Bekijk hieronder de uitzending op Youtube. Tips? Stuur deze naar [email protected]