TOGB 1 wint topper overtuigend

TOGB 1 wint topper overtuigend!

Klimaatgroep Stars kwam afgelopen zaterdag op bezoek in Den Opper bij TOGB 1.
Leroy Heemskerk maakte zijn debuut in de basis en mocht meteen het spits afbijten tegen Pim van Schaik. Zou Leroy zijn zenuwen onder bedwang kunnen houden was de vraag.
Na 4 games was de stand nog gelijk en mocht Leroy aan een vijfde game beginnen. De spanning was te snijden en na een zinderde partij was Leroy was de baas, 11-7 in de laatste en een 1-0 op de borden voor TOGB.
Adam sloeg de 2-0 op de borden door een overwinning in 3 games.
De derde wedstrijd ging tussen Michel de Boer en Colin Rengers. Deze oud-teamgenoten werden vorig jaar nog Nederlands kampioen bij Smash ’70 (H). Dat ze nu beide spelen in de eerste divisie betekent dus dat de top van het Nederlandse tafeltennis sterker aan het worden is. Het werd een boeiend gevecht waarbij Michel terug moest komen van een 2-0 achterstand in games. En hoe….Na 5 games wist Michel de partij te winnen.
De dubbel werd gewonnen, en Adam won ook zijn tweede partij.
Wat een luxe in Den Opper tegen de nummer twee, halverwege een 5-0 voorsprong op de borden.
Leroy mocht vervolgens tegen Colin, maar hierin was een duidelijk verschil te zien in ervaring en trainingsuren. Leroy kon het niet bol werken en mocht Colin feliciteren. Het eerste punt voor Klimaatgroep Stars was een feit: 5-1
Michel en Adam wonnen vervolgens hun partijen zonder daadwerkelijk in moeilijkheden te zijn geweest. 8-1
De laatste partij verloor Leroy van Jan Tammenga met 3-0. Jan was ook nog een maatje te groot voor Leroy.
Eindstand: 8-2. Dit betekent dat TOGB op precies de helft van de competitie aan de leiding staat van de eerste divisie, poule B met 38 punten, gevolgd door Klimaatgroep Stars met 29 punten.
Maar dat er iets moois gebeurt in Berkel en Rodenrijs is duidelijk. Deze mooie club zou zo maar eens kampioen kunnen gaan worden? Er wordt gedroomd in Berkel en Rodenrijs!

Jongens 1 speelde ook thuis en zij verloren 3-7 van koploper SKF uit Veenendaal.
Jongens 2 won heel knap met 7-3 van de koploper TIOS uit Tilburg en staat nog slechts 1 punt achter.
Volgende week spelen alle teams een uitwedstrijd.

 

Op de foto Leroy Heemskerk.  Foto: Rob de Ruiter.