Bijzondere opening Kunsttoer in Lansingerland in Zicht

Lansingerland – Er staat weer een verse Lansingerland in Zicht voor je klaar met onder andere de bijzondere opening van de 25e editie van de Kunsttoer.

Opening Kunsttoer
Begin oktober stonden in het kader van de Kunsttoer een heel weekend lang alle deuren van de ateliers in de gemeente open voor bezoekers. De 25e editie van de kunsttoer werd op een bijzondere manier geopend in het gemeentehuis. En dat het op een bijzondere manier geopend werd blijkt wel aan het animo want de avond was druk bezocht. Kunstenaar Lichel van den Ende maakte speciaal voor deze gelegenheid een levend kunstwerk. “Een show met drie etages, meneer ik heb nog nooit zo’n afgewerkte show gezien” aldus een bezoeker. Onze eigen Kunstkenner Stan Hill ging langs bij deze bijzondere opening.

Zwembad de Windas weer open
Het waren bewogen tijden afgelopen jaar voor de zwembadmanager van de Windas. Begin dit jaar kwamen door nog onbekende oorzaak de tegels los in het recreatiebad. Een paar maanden later lagen de tegels los in het wedstrijdbad ernaast. Door snel te handelen konden duikers het probleem oplossen. Althans dat dachten ze. Twee weken later lagen de tegels weer los. De Windas startte een flinke reparatie, maar de oorzaak is nog steeds niet bekend. Wij volgde de reparatie op de voet.

Monumenten
Lansingerland kent vele monumenten, wel meer dan 50. Zowel Rijksmonumenten als gemeentelijke monumenten. Wij nemen je mee mee naar de verhalen van toen. Deze keer bezoeken we de retraiterie aan de Rotte in Bleiswijk.

Lansingerlandgenoot trouwt Lansingerlanders
Tatiana van Rijswijk-Koot trouwt mensen uit Lansingerland en is zelf al 28 jaar getrouwd.
“Toen ik 21 jaar was en mijn buurman ons trouwde en dat zo op een bijzondere manier deed dacht ik wauw. Als ik nog eens de senioriteit heb ga ik dat doen.” vertelt Tatiana. Inmiddels heeft ze al meerdere mensen in de echt aan elkaar verbonden. Maar het blijft toch iedere keer een bijzonder en toch ook wel een spannende gebeurtenis. “Als ik zo’n huwelijk heb voltrokken denk ik: wauw dat heb ik gedaan! Het is geslaagd als ik de mensen heb geraakt en dan heb ik er ook echt mijn voldoening uit.” aldus Tatiana.

De uitzending draait op Lansingerland TV mee in de carrousel, online is de uitzending via Youtube te bekijken.