Dr. Paul Jansen in ZorgSaam

Paul Jansen is sociaal gedragswetenschapper, dementie expert en auteur van het boek “Dementiewijs – de waarheid over dementie”. Donderdagavond van 20 tot 22 uur schuift hij aan bij het programma ZorgSaam van Hans Cieremans.

Als onafhankelijk adviseur is Paul actief in het scholen, ondersteunen en begeleiden bij het inrichten van zorg en welzijn diensten vanuit onder andere (thuis)zorg- en verpleeginstellingen. Als docent is Paul actief op Hogeschool en Universiteit in Nederland en China. Paul Jansen werkte onder andere ruim zes jaar samen met Anneke van der Plaats als haar wetenschappelijk en vakinhoudelijk adviseur en hoofddocent hersenkunde en omgevingszorg en haar vervanger bij lezingen, presentaties, advies- en opleidingstrajecten. Genoeg dus om over te praten.

In de uitzending bespreken we de onderwerpen:
• Wat dementie wel is en wat het niet is
• We zijn meer dan we denken en meer dan ons brein
• Stress: De belangrijkste factor in welzijn, zeker bij dementie
• Dementie preventie
• Omgaan met dementie
• Zorg bij dementie
• Dementiezorg en mensenrechten

ZorgSaam is een programma voor, door en over de zorg in Lansingerland. Elke donderdag van 20.00 tot 22.00 uur ontvangen Hans Cieremans en Mathijs van der Kaaij één of meerdere gasten, die met de zorg te maken hebben.
Van cliënt tot arts, van mantelzorger tot therapeut, van vrijwilliger tot beleidmaker, van thuiszorgmedewerker tot verpleeghuismedewerker, van kok tot geestelijk verzorger. Iedereen die iets met de zorg te maken heeft kan gast zijn in het programma. In ZorgSaam willen we de zorg in onze gemeente inzichtelijker en laagdrempeliger maken.
Interessante gesprekken worden afgewisseld met de muziekkeuze van de gas(ten).