Winst voor TOGB zaterdag

TOGB (za) 1 – Hillegersberg (za) 1 (1-0) 1-0

 

TOGB heeft de topper in de 4e klasse F tegen Hillegersberg winnend afgesloten. Na 90 minuten stapte het team van trainer coach Van Oosten met een 1-0 eindstand als winnaar van het veld.

 

TOGB had een zware dobber aan koploper Hillegersberg. Op het Hoge Land dicteerde de gasten uit Rotterdam de wedstrijd. Hillegersberg was de betere ploeg en liet TOGB op eigen helft wel aan de bal. Zodra TOGB dacht te kunnen door drukken, veroverde de Rotterdammers de bal om er volgens snel mee richting het TOGB doel te voetballen. Hillegersberg trof echter bij iedere doelpoging, de in uitstekende vorm verkerende TOGB sluitpost Elko Windmeijer, als een sta in de weg .

TOGB loerde op haar kans. De gastheren stelde als collectief een enorme dosis werklust tegenover het prima spel van Hillegersberg. Vlak voor de helft wissel was er een domme overtreding in de zestien van Hillegersberg op TOGB spits Dyon van der Sman. Van der Sman werd opzichtig naar de grond gewerkt door zijn tegenstander, waarop scheidsrechter Streef naar de penaltystip moest wijzen. Joey Lems ging achter de bal staan en zag zijn 11 meter inzet gestopt worden door oud TOGB’er Bas van de Bulk. Van de Bulk was echter te vroeg van zijn lijn gekomen, waardoor de strafschop nogmaals genomen moest worden. Lems koos net als Van de Bulk dezelfde hoek en dus was Van de Bulk de held en Lems de schlemiel. Hillegersberg was door de gestopte strafschop even minder geconcentreerd. TOGB sloeg direct toe. De volgende aanval werd door Lems bij Van der Sman bezorgd. Van der Sman stuurde de bal met de kruin naar de verre hoek en verraste doelman Van de Bulk, 1-0.

 

Ook in de tweede helft was Hillegersberg de betere ploeg aan de bal. Of het nu kwam door het teveel praten tegen scheidsrechter Smeets, het ontbreken van de scherpte bij het afronden of de uitstekend keepende TOGB sluitpost Elko Windmeijer, Hillegersberg wist vandaag het net niet te vinden. De Rotterdammers incasseerde ook nog een tweetal rode kaarten op Het Hoge Land. Eerst mocht de voorstopper van Hillegersberg na eerst geel gekregen te hebben voor praten, na een overtreding met een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken en speelde de gasten de laatste 20 minuten met 10 man. Ook trainer coach Gragory Dasburg werd door scheidsrechter Smeets na aanhoudend  commentaar op de leiding, naar de tribune verwezen.

 

Na afloop droeg matchwinnaar Dyon van der Sman de goal op aan zijn vader. De trouwe supporter van TOGB (za) 1 hersteld van een herseninfarct, waardoor hij niet in staat is de wedstrijden van TOGB te bezoeken. Trainer coach Van Oosten noemde na afloop de overwinning gestolen. “Natuurlijk ben ik blij met het resultaat en de punten, maar Hillegersberg is een uitstekend voetballende ploeg die het ons erg moeilijk heeft gemaakt.” “Je moet slim voetballen en dat hebben wij gedaan.” Van Oosten was lovend over zijn doelman. “Elko heeft een fantastische pot staan keepen. Hij heeft zeker tien keer handelend op moeten treden en dat deed hij heel erg goed.”