Interactieve voorstelling “Scheiden, wat doet dat met een kind?” in Cultuurfabriek

Bergschenhoek – nog geen twee weken na de opening van de nieuwe Cultuurfabriek staat de eerste voorstelling al op het programma. In de gezellige theaterzaal in Bergschenhoek wordt namelijk de voorstelling “Scheiden, wat doet dat met een kind?” opgevoerd. Verslaggever Cornel van der Heiden ging kijken naar de theatervoorstelling van One2Know, and sprak Rob en Vanes.

“De voorstelling gaat over Eva en Jasper, die in eerste instantie getrouwd zijn, maar later gaan scheiden. Daarnaast krijgt Eva ook nog een andere partner”, legt Vanes uit vlak voor de voorstelling. Rob reageert: “en dan heeft ze de cliffhanger nog achterwege gelaten, want ze krijgt ook nog een kind met haar nieuwe partner!”

 

Volgens de twee is de voorstelling voornamelijk bedoeld voor ouders en grootouders die gaan scheiden of denken aan scheiden, of die de effecten van scheiden bij hun kleinkind meemaken. “We willen graag laten zien hoe dingen anders kunnen. 1 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding, en hoewel dat natuurlijk geen leuke uitkomst is, zijn er zeker manieren om hier goed mee om te gaan, vooral richting het kind. Je ziet dat kinderen de veilige haven waarin ze opgegroeid zijn verliezen. Leuk hoor, twee keer kerst vieren en meer verjaardagen, maar in de praktijk voelt het voor zo’n kind toch echt anders”.

Na de voorstelling waren de twee enthousiast over de gesprekken die gevoerd werden. “We laten aan het eind een beeld zien van een Whatsapp-groep, waar Jasper, Eva, de nieuwe partner van Eva en hun dochter samen in zitten en waarin de dochter met iedereen deelt wat ze aan het doen is. Ze voelt met iedereen een verbinding en dat wordt in die Whatsapp-groep duidelijk. Een van de mensen uit de zaal zei toen dat ze dat een mooi doel vonden om aan te werken. Je maakt het heel concreet.

Denk je aan scheiden of heb je moeite om de zaken goed te regelen? In Lansingerland is daarvoor het Scheidingspunt Lansingerland geopend. Via de website scheidingspuntlansingerland.nl vind je alle informatie.