Gelijkspel tussen VUC en TOGB zondag

In speelronde 4 ontmoeten het Haagse VUC en TOGB elkaar op Sportpark ’t Kleine Loo in Voorburg. Trainer coach Ermes had voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats ingeruimd voor Vince Luycken en Sven Paternot. Ermes heeft dit seizoen de beschikking over 22 spelers in zijn selectie en kan dus per wedstrijd de keuzes maken voor het systeem waarmee de trainer denkt de tegenstander te kunnen verslaan.

1e helft

In de eerste helft had TOGB het beste van het spel en het was het ook dichtbij de openingstreffer. Toch was het de thuisploeg dat in de 26ste minuut de leiding nam. Nadat een aanval over links via Assaih niets had opgeleverd, mochten de gastheren een achterbal nemen. Dit leverde het eerste gevaar van de Pinguïns op voor het TOGB doel. Doordat de Haagse doelman de bal, die overigens niet volledig stil lag, snel bij een Haagse aanvaller bracht stond TOGB uit positie. De voorzet die volgde  zette de TOGB verdediging te kijken. Bovendien kon TOGB sluitpost Jesper Stijnman niet voorkomen dat de 1-0 werd binnengeschoten. TOGB raakte niet in paniek van de opgelopen achterstand en wist voor de rust de gelijkmaker op het bord te zetten. Uit een door Younes Assaih getrapte vrije trap was het nota bene verdediger Gabri Urbanus, die de 1-1 tegen de touwen kon koppen.
Rode kaarten
Ermes was ondanks de overhand van zijn team in de eerste helft, niet tevreden over het aantal  gecreëerde kansen en verving in de rust Heintjes voor Den Uijl. La Cruz verhuisde door de wissel naar de 10 posities en Den Uijl moest met zijn loopvermogen voor meer aanvoer naar Paternot zorgen.
Na een ruim uur spelen moest VUC door met 10 man. VUC speler ontving van scheidsrechter Bruggeling voor de tweede maal geel en mocht de kleedkamer vroegtijdig op gaan zoeken. De gastheren schakelde een tandje bij om de ondertalsituatie met werklust op te kunnen vangen. Ermes bracht de frisse Leroy Zwarteveld voor Vince Luijcken. Met nog een kwartier te spelen kwam Rob Gerritsma, Martin La Cruz aflossen. Gerritsma stond koud in het veld toen hij na een duel, waarbij de TOGB aanvaller door een tegenstander in de edelen delen werd geknepen, de rode kaart. De uitleg van scheidsrechter Bruggeling was dat Gerritsma zijn tegenstander had nagetrapt. Na afloop erkende de leidsman op basis van beelden dat hij er met zijn beslissing naast zat.
Vooraf voor getekend
Ermes was duidelijk over het behaalde resultaat. “Vooraf had ik voor een gelijkspel getekend. Achteraf waren wij als team niet tevreden met een punt. Je zag de teleurstelling bij mijn team in de kleedkamer. Op basis van de eerste helft hadden wij meer verdiend, maar eerlijk is eerlijk VUC was in de tweede helft feller en dus kan ik leven met een punt. We moeten ook niet te steng zijn voor ons zelf. Als je als promovendus 7 punten uit drie duels haalt, is dat zeker niet slecht.” Over de rode kaart van Gerritsma was Ermes duidelijk. “Gelukkig filmen wij onze wedstrijden en konden wij na afloop de beelden van het vermeende natrappen van Gerritsma aan de scheidsrechter tonen. Hij gaf toe op basis hiervan er naast te hebben gezeten.”