Duurzame oplossingen voor de teelt in de Achtertuin

Lansingerland – De gemeente Lansingerland kent vele hectare aan tuinbouw en is daarom een belangrijke economische factor voor Lansingerland. Niet alleen voor onze regio spelen de kassen een belangrijke rol, maar ook internationaal staat de Nederlandse glastuinbouw, en dus ook die uit Lansingerland, te boek als toonaangevend en vooruitlopend op de rest van de wereld. En daar mogen we best trots op zijn. In dit informatieve programma nemen we een kijkje achter de schermen bij verschillende tuinbouwbedrijven.

Dit keer zijn we voor het 3 maandelijkse programma de”De Achtertuin” bij Koppert Biological Systems.
Samen met telers uit Lansingerland zet Koppert zich in om land- en tuinbouwproducten gezonder, veiliger, productiever en weerbaarder te maken. “Dit bereiken wij doormiddel van insecten of roofmijten om bepaalde plagen te bestrijden.” aldus Tom Vroegop van Koppert. Maar ook de inzet van hommels ten behoeven van bestuiving van vrachtgewassen en inzet van biostimulanten.

De grondlegger van het bedrijf moest vroeger zelf noodgedwongen opzoek naar alternatieve voor chemische bestrijdingsmiddelen. Nu jaren later is het bedrijf wereldwijd actief. Onlangs wonnen ze GreenTech Innovation Award. Met de innovatieve prijswinnende tool kunnen telers wereldwijd sneller en efficiënter hun werk doen en draagt het bij aan een meer duurzame wereld. Welke tool dat is? Dat zie je in De Achtertuin.