Drie punten voor TOGB zondag

De wedstrijden tussen het Goudse Olympia en het Berkelse TOGB zijn onder normale omstandigheden altijd spannend. Vandaag was  er door de overvloedige regen een factor toegevoegd. Onvoorspelbaarheid. Beide teams hadden last van de klets natte omstandigheden. Goed verzorgd voetbal wat beide teams normaal op de mat leggen, werd door de inbreng van de weergoden werkvoetbal.

 

TOGB nam vanaf de aftrap het initiatief. De opdracht die TOGB trainer Ermes altijd aan zijn team meegeeft. Na wat aftasten en een paar spelde prikken van de gastheren, was het Rob Gerritsma die Martin La Cruz de mogelijkheid bood de score namens TOGB te openen. De aanvaller deed dit door de bal in het Gouds doel te glijden. Helaas raakte La Cruz bij zijn doelpoging geblesseerd, wat hem dwong om een wissel te vragen. In de 15 minuut werd La Cruz vervangen door Glenn den Uijl. Kort na de openingstreffer leek Ian Bakker namens TOGB op weg naar de 2-0. Aanvoerder Heuvelman haalde de doorgebroken Bakker neer, wat hem een rode kaart van scheidsrechter Oosterlaken opleverde. Olympia moest ruim 70 minuten met 10 man proberen de 1-0 achterstand ongedaan te maken, wat geen gemakkelijke opgaaf bleek. Sterker TOGB liep uit naar een dubbele marge. Ian Bakker was rond het half uur de aangever bij de 2-0. Invaller Glenn den Uijl was met een prima loopactie de Goudse verdediging te slim af en lepelde de voorzet van Bakker in het Goudse doel. Na de 2-0 werd het spel van TOGB er niet beter op. Den Uijl en Vaudo pakte beide onnodig een gele kaart en het leek een kwestie van tijd voordat Olympia de aansluittreffer zou maken. Deze viel in de 63 ste minuut. Ermes greep in door controleur Vince Luyken te brengen voor de moe gestreden Leroy Zwarteveld. Ook Merick Heintjes mocht de wedstrijd niet afmaken en werd vervangen door Sven Paternot. Olympia was met 10 man niet meer in staat om Jesper Stijnman te passeren. De 3 punten waren voor TOGB dat komende week op bezoek gaat bij VUC.

 

Tekst: Ron Fruining

Fotografie: Ron Spanjaart