Het veelzijdige oeuvre van John Mayer in The Alternative

Zijn naam is heel gewoon, zijn talent allerminst. John Mayer. Op 9 en 10 oktober staat de singer-songwriter in Nederland op het podium. Voor The Alternative reden in zijn rijke carrière te duiken: John Mayer is in oktober de Held in The Alternative.

Van duo naar John Mayer

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat John Mayer zijn eerste EP uitbracht: Inside Wants Out. Dat was nadat zijn eerste band uit elkaar was gevallen. Met zijn jeugdvriend vormde John het duo LoFi Mastars, maar die vriend wilde niet de pop kant op, die Mayer in zijn hoofd had. Dus ging hij dat maar solo doen.

Popster

Inmiddels is John Mayer uitgegroeid tot een artiest die twee keer in de Ziggo Dome staat. Dus popmuziek heeft hij zeker gemaakt. “John Mayer heeft natuurlijk alles wat een popster moet hebben”, zegt Almer Kamphuis, presentator van The Alternative daarover. “Hij schrijft hits, ziet er goed uit en staat regelmatig in de roddelbladen dankzij zijn relatie met andere sterren. Maar als je zijn hele oeuvre beluisterd, merk je dat John Mayer muziek veel breder is dan alleen pop. Blues, country, zelfs rock: John heeft het allemaal gemaakt. En volgens sommige is hij de beste gitarist van het moment. Dat gaan we allemaal laten horen de komende maand.”

Sterren

Wat er allemaal precies voorbij gaat komen uit de 20-jarige carrière van John Mayer verklapt Almer nog niet. “Maar we houden het wel vooral bij de muziek”, zegt hij. “Al die sterren – Jennifer Aniston, Katy Perry, Taylor Swift, om er een paar te noemen – met wie hij een relatie heeft gehad, daar duiken we niet te diep in. Hoewel, helemaal uitsluiten kan ik dat niet. John heeft behoorlijk wat nummers gemaakt over zijn vriendinnetjes. Maar we zullen geen roddelrubriek worden.”

Helden

Een carrière van 20 jaar, twee shows in de Ziggo Dome en een veelzijdig oeuvre: dankzij deze ingrediënten hoor je John Mayer in oktober extra vaak op Lansingerland FM. Als Held van The Alternative duikt dat programma diep in het leven en muziek van John Mayer. Van de eerste stappen, via de wereldhits naar wat John tegenwoordig doet. Welke song mag dan niet ontbreken? Laat het weten via @rtv_l op Twitter of Facebook.com/RTVLansingerland.

The Alternative

John Mayer hoor je dus heel oktober in The Alternative, omlijst met hun muziek. Dat in combinatie met de meest actuele alternatieve tracks van dit moment en de fijnste classics van alle tijden. Op dinsdag- en zondagavond op Lansingerland FM, of altijd via de website.