TOGB Zaterdag wint bij VOB

VOB 1 – TOGB (za) 1 (1-1) 1-2

TOGB pakte in het uitduel tegen VOB haar tweede overwinning op rij. In Rotterdam won het team van Paul van Oosten met 1-2 van VOB. Glenn van der Burg was naast doelman Elko Windmeijer de uitblinker aan TOGB zijde.

Slap
Van Oosten miste een flink aantal spelers (6) voor het treffen met VOB. Op het kleine veld van VOB speelde TOGB ronduit een zwakke eerste helft. Veel balverlies, een gebrek aan scherpte en persoonlijke fouten gaven de mannen van VOB de overhand. VOB nam dan ook terecht de leiding, maar kon deze niet vasthouden. Het scoren van VOB was voor TOGB het signaal om te laten zien wat het team echt in huis heeft. Plots liep het voor de brigade van Van Oosten. Een prima uitgevoerde aanval werd door Sam Havenaar op maat afgeleverd bij Tim Mourits. Mourits legde de bal pan klaar voor Glenn van der Burg die succesvol kon afronden, 1-1. Van der Burg had een paar minuten later de 1-2 op zijn schoen, maar zag doelman Slaager zijn inzet keren.
Individuele klasse
Ook in het begin van de tweede helft was TOGB niet scherp. Van Oosten was tijdens de rust duidelijk geweest naar zijn team, maar moest met lede ogen zien dat zijn instructies niet werden opgevolgd. VOB kwam door hard te werken een aantal keren goed door. Het had echter de pech dat TOGB sluitpost Elko Windmeijer in een prima vorm stak vanmiddag. Windmeijer keerde elke inzet met verve waardoor TOGB mocht blijven hopen. Nadat VOB speler Lommerse de rode kaart gepresenteerd kreeg van scheidsrechter De Groot, was het de beurt aan TOGB om de druk op te gaan voeren. Eindelijk ging TOGB voetballen. Van Oosten heeft dit seizoen Glenn van der Burg in zijn selectie. De van TOGB zondag overgekomen buitenspeler was het die met een fraaie individuele actie de VOB verdediging inclusief doelman Slaager verraste en de 1-2 binnen kon schieten. Nadat Donny van der Burg bij een tackle op de bal de rode kaart had gekregen van leidsman De Groot, waren de laatste 10 minuten onrustig van beide kanten, maar wel spannend. De wedstrijd werd er niet beter op, maar de werklust van beide teams zorgde dat het tot het einde spannend bleef. VOB had niet de finesse om TOGB sluitpost Windmeijer te passeren en dus was het TOGB dat met 3 punten huiswaarts keerde.