Hart van Lansingerland gaat samenwerking aan met RTV Lansingerland

Vrijdagavond om 19 uur werd er met een klap op de knop de samenwerking met de lokale uitgeverij Hart van Lansingerland gevierd.

Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat de 3B krant ophoud te bestaan, en gaat vallen onder de uitgeverij van Hart van Lansingerland, komt de uitgeverij nu met een ander nieuwtje. Hart van Lansingerland dat in onze gemeente één van de twee weekkranten verzorgd gaat de samenwerking aan met de lokale omroep RTV Lansingerland. 

Tijdens de uitzending van het magazine vrijdagavond werd de start gevierd van de samenwerking. De vraag van presentator Cornel van der Heijden “Hebben wij dan nu onze ziel verkocht aan de uitgeverij?”. De voorzitter van RTV Lansingerland kon er om lachen. “Dat blijkt heel duidelijk niet zo te zijn. Elke samenwerking is gebaseerd op een stukje vertrouwen. En dat is ook iets dat je echt proeft vanavond. Ik ben 1 mei binnengekomen als voorzitter en voel mij enorm trots dat ik hier nu zo mag zitten. Ik heb het contract mogen tekenen, maar ik heb nog nooit zo makkelijk een goed samenwerkingscontract mogen tekenen”. Frank van der Sman, directeur van uitgeverij Hart van Lansingerland  vult aan “Dat ging vrij snel inderdaad! Het mooie is dat we elkaar mooi aanvullen. Onze missie is verbinden en vroeger deden we dat eigenlijk alleen maar met de krant. Inmiddels zijn daar de site en social mediakanalen bij gekomen. Toen dit ter sprake kwam waren we er erg enthousiast over. Omdat het twee kanten op werkt.

Teamleider televisie Patrick van Uffelen is erg blij met de samenwerking. “Wij zijn bij de omroep goed in het maken van achtergrond- en sfeer reportages. Actueel nieuws brengen is voor ons erg lastig doordat wij alleen met vrijwilligers werken. Hart van Lansingerland daar in tegen is wel erg goed in het brengen van actueel nieuws. Het is mooi dat we elkaar op deze manier kunnen versterken.”

Na de televisie uitzendingen zie je de Tekst-TV gevuld met actuele artikelen door Hart van Lansingerland.

Audiofragment van de onthulling.


Foto: Elly van Ballegooijen