TOGB wint bij terugkeer in de 1e klasse

 
De toeschouwers van zowel TOGB als het bezoekende Spartaan’20 waren  nieuwsgierig hoe hun favoriete ploeg het in de eerste competitiewedstrijd zou gaan doen. Voor zowel gastheer TOGB als Spartaan’20 was sprake van een goede voorbereiding en bekerronde op weg naar de start van het seizoen. Spelen voor de punten is toch altijd anders!
Verschillende systemen

Op het zonovergoten Hoge Land zagen de vaste TOGB supporters dat trainer coach Ermes een aantal verrassingen in de basis had staan voor het duel met het Rotterdamse Spartaan’20. De oefenmeester heeft dit seizoen een ruime keus, waardoor er per wedstrijd verschillende systemen gespeeld kunne worden. Toch was het voor de vaste toeschouwers verrassend dat vaste krachten als Vince Luijken en Glenn den Uijl op de bank moesten plaatsnemen. Ermes stuurde een zeer aanvallend TOGB het veld in. Mede door deze speelwijze was het TOGB dat in de 18 minuut via Ian Bakker de leiding nam. Op aangeven van Rob Gerritsma kon Bakker zijn eerste competietreffer noteren. De bezoekers schakelde direct een tandje bij. Rond het half uur lag de gelijkmaker in het net. Een als voorzet bedoelde trap verdween achter doelman Jesper Stijnman, 1-1.

Erop en erover
Na de pauze was het TOGB dat furieus uit de startblokken schoot. In de eerste minuten na de thee besliste de geelzwakten het duel. Via dezelfde spelers die de 1-0 op het bord brachten, werd het in minuut 46 2-1. Ian Bakker liet vandaag zijn klasse en neus voor het scoren gelden en had in Rob Gerritsma een perfecte aangever. De snelle Martin La Cruz kon op aangeven van Bakker in minuut 50 de 3-1 voor TOGB scoren, wat ook de eindstand zou blijken.
Een prima start voor de formatie van Ermes en een koude douche voor collega Khan.