Orioles kampioen(softbal)

De dames van het eerste softbal team van Orioles begonnen met een riante uitgangspositie aan het laatste weekend van de competitie: met nog 2 wedstrijden te gaan bedroeg de voorsprong 4 punten. Eén enkel punt tegen Catch uit Voorburg zou voldoende zijn.
De eerste wedstrijd was Nienke Weis de startend werper van Orioles. De eerste 3 innings wist zij Catch van scoren te houden. Onder andere door 5 keer 3-slag. Orioles begonnen de wedstrijd met aanvallende intenties. Openingsslagvrouw Julia Kwakernaak begon met een 3-honkslag en werd binnengeslagen door een honkslag van Saskia Aschman. In inning 4 begon een ware rally, waarin Orioles maar liefst 3 keer scoorden. . Doordat Catch in inning 4 ook 3 maal scoorden en het vervolg van de wedstrijd niet meer werd gescoord, eindigde de eerste wedstrijd in een 3-4 winst voor Orioles. Hiermee was het team dus kampioen! Nienke Weis gooide uiteindelijk negen keer 3-slag in de wedstrijd, aanvallend was het hele team goed op dreef met allemaal minimaal 1 honkslag.
De tweede wedstrijd was Lisa Hoeverts de werper van Orioles. Verdedigend deed zij niet veel onder voor haar collega Weis met 5 keer 3-slag. En ook in deze wedstrijd opende Orioles de score met 1 punt in inning 1. Hierna droogde de productie voor de Hoekenaren op, mede door een tweetal dubbelspelen die Catch draaide in inning 2 en 6. Catch scoorde wel 3 punten in inning 4, waarmee de tweede wedstrijd verloren ging: 3-1 verlies Orioles. Alles bij elkaar een goede prestatie van de dames en de coaching staf: Bas Aschman, Stanley Boutista (halverwege het seizoen vervangen in verband met gezondheidsproblemen) en Rinaldo van Mullem.
Voor het vervolg van het seizoen staat voor Orioles de “Season Ffinals” op het programma. Hier spellen de dames een zogenaamde “best of three” tegen de laagst geklasseerde van de Silver League. Wanneer zij 2 van de 3 wedstrijden winnen, mogen ze volgend seizoen naar deze klasse toe: het 2e niveau van Nederland.
Bijschrift bij de foto:
Na de eerste gewonnen wedstrijd tonen de dames van Orioles hun beker en medaille.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.