Doek valt voor Orioles(honkbal)

De opdracht voorafgaand aan afgelopen weekend was eenvoudig: eigen wedstrijden winnen en hopen op misstappen van de concurrentie. Dit moest dan gebeuren tegen de koploper van de onderste helft van de competitie: Sparks uit Haarlem.
Zaterdag was de thuiswedstrijd op een een goed gevuld Orioles-park. Startend werper bij Orioles was Kevin van den Berg, die de eerste twee innings Sparks niet veel hoop liet dat er wat was te halen. Zelf scoorden Orioles in inning 1 wel al direct 3 punten door honkslagen van Tijani Dunlop en Shurty Tremus. Orioles werd wel geholpen door 2 fouten van de Sparks-verdediging. Hierna ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Sparks scoorden 3 keer in inning 3, waarop Orioles ook weer een punt scoorde. In inning 4 scoorden Sparks 4 punten, waardoor Orioles op achterstand kwam. Door 2 punten in inning 5 en 3 punten in inning 6 kwam Orioles weer op voorsprong. Van den Berg, die niet goed in de wedstrijd zat, was in inning 4 al gewisseld door Sebastiaan Allart. Door steeds een punt in inning 7 en inning 8 maakten Sparks gelijk. In inning 8 was buitenvelder Tijani Dunlop de nieuwe pitcher, maar werd verder niet gescoord. Hierdoor waren extra innings noodzakelijk om het verschil te maken, wat niet lukte. Na 12 innings en 4,5 uur honkbal was er een gelijke stand: 9-9. Hierdoor liep Orioles uit op de direct concurrenten die beide hadden verloren. Winst op zondag zou genoeg zijn voor behoud in de Overgangsklasse.
Hoe anders verliep de wedstrijd op zondag. Kevin van Veen was de starter op deze dag. In inning 2 begon Orioles voortvarend en scoorden 3 punten: diet zag er goed uit! Sparks was niet in staat te scoren tot en met inning 3. Van Veen hield de aanval van Sparks kort. Toch wisten zij in inning 4 gelijk te komen: 3-3. Het werpen werd in inning 7 overgenomen door Shurty Tremus en in inning 8 door Kelvin Knape. In deze laatste inning werd veelvuldig gescoord door Sparks: maar liefst 6 keer. Doordat Orioles aanvallend niet goed door kwam, scoorden zij geen punten meer en kwam de eindstand op 3-11 verlies Orioles. Doordat de direct concurrenten wel wonnen, was de voorsprong van één punt (het gelijke spel van de zaterdag) niet voldoende. Orioles degradeert hierdoor naar de Topklasse en zal moeten kijken hoe zij daar hun plekje gaan vinden. Voor nu overheerst verdriet en berusting.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.