Winst voor TOGB zaterdag

Nadat het team van Paul van Oosten aan de vorm had kunnen werken tijdens de bekerwedstrijden, begon het team van TOGB zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Hermes DVS aan de competitie.

Voor de gastheren er erg in hadden lag de 0-1 van de gasten al in het doel. In de tweede minuut wisten de Schiedammers Elko Windmeijer voor het eerst te passeren. TOGB ging opzoek naar de gelijkmaker en wist in de 13e minuut via Joey Lems op gelijke hoogte te komen. Glenn van der Burg was de aangever. De rust aan de bal ontbrak aan TOGB kant in de eerste helft, waardoor TOGB Hermes DVS eigenlijk de regie gaf. De 1-2 in de 20ste minuut was dan ook geen verrassing. Een paar minuten later was het alweer gelijk. Glenn van der Burg werd binnen de 16 onderuit gehaald en TOGB mocht via Joey Lems de 2-2 maken. Lems scoorde vanaf 11 meter. Uit een ingestudeerde hoekschop namen de Schiedammers voor de 3e maal een voorsprong 2-3. Nog voor de rust wist TOGB wederom langszij te komen. Uit een corner van de voet van Glenn van der Burg was Tim Mourits succesvol, 3-3.

Na de thee had TOGB de regie over de wedstrijd volledig in handen. De gastheren speelden met veel vertrouwen, zette hoog druk en creëerde volop kansen. Alleen vergat het team van Van Oosten om te scoren. Dit lukte pas na ruim een half uur. Glenn van der Burg draaide een vrije trap de zestienmeter binnen. Joey Lems dook voor de Schiedamse sluitpost op en ronde fraai af, 4-3. Vlak voor tijd was er een uitval van de gasten. Met een uiterste krachtsinspanning wisten de Schiedammers de 4-4 op het bord te zetten. Vanaf de aftrap was er toch weer succes voor TOGB. De bal belandde vlak voor de Schiedamse doelman, waar ook Glenn van der Burg opdook. Met een stiffie passeerde Van der Burg de Schiedamse doelman voor de vijfde maal en bracht de 5-4 eindstand op het scorebord.

Trainer coach Van Oosten was content met de overwinning. “Een knots gekke wedstrijd qua scoreverloop.” “Ik heb ze in de rust op het hart gedrukt dat wij het initiatief moesten nemen. Dat hebben ze gedaan, alleen hadden we meer moeten scoren. Ik dacht eigenlijk dat het een gelijkspel zou worden toen de 4-4 viel. Dat we dan toch met 5-4 als winnaar van het veld stappen is heerlijk.”

Zaterdag speelt TOGB haar tweede duel tegen VOB. De aftrap op sportpark Zuiderlaan in Rotterdam is om 15.00 uur.