Het Orioles nieuws van deze week

Orioles deelt opnieuw (honkbal)
Afgelopen week was een drukke week voor de honkballers van Orioles. Donderdag de verregende thuiswedstrijd tegen het Oosterhoutse Twins inhalen en afgelopen weekend de dubbel tegen directe concurrent Alcmaria Victrix.
De donderdag wedstrijd werd gespeeld in het Neptunus familiestadion in Rotterdam, omdat verlichting bij een avondwedstrijd noodzakelijk is. Kevin van den Berg was de starter voor Orioles en hield de bezoekers 4 innings lang puntloos. Orioles zelf scoorden wel 3 punten in inning 3. In inning 5 begon het pitchen van Van den Berg te haperen en werd hij op de heuvel afgewisseld door Sebastiaan Allart. Toen waren er al 3 punten gescoord. Orioles scoorden de rest van de wedstrijd niet meer, Twins deed dit wel: 3-9 verlies Orioles.
Op zaterdag was de verre uitwedstrijd in Alkmaar tegen Alcmaria Victrix. In deze wedstrijd draaide het niet bij Orioles: aanvallend was de ploeg machteloos met maar 3 hits in de hele wedstrijd. Verdedigend liep het ook niet: de werpers gooiden alles bij elkaar 9 keer 4-wijd en het veld maakte maar liefst 5 veldfouten. Uiteindelijke werd met 13-5 verloren.
Op zondag moest worden gewonnen om nog enigszins zicht te houden op handhaving in de Overgangsklasse. Coach Aldric Dunlop toverde een starter uit de hoge hoed die dit jaar nog geen enkele “start” had gehad: Kevin van Veen begon het werpen. Dit pakte goed uit met maar liefst 7 keer 3-slag. Aan het begin van de wedstrijd wisten de gasten eenmaal te scoren in inning 2, waarop Orioles antwoordde met 2 punten. Direct hierop scoorden de gasten ook 2 maal voor een 2-3 voorsprong. Beide ploegen kwam hierna nog maar weinig op de honken en Orioles leek tegen een dure nederlaag aan te lopen, totdat Shurty Tremus in inning 8 een homreun sloeg om de stand gelijk te trekken. Direct hierop volgde een honkslag van Kevin van Veen, een 2 honkslag van Raynard Valmont en een honkslag van invaller Justin Wanga. Hiermee werd de score 5-3 voor Orioles, die in inning 9 niet meer in gevaar kwam 5-3 winst Orioles.
Met alle uitslagen staat Orioles op een gedeelde 4e plaats van de onderste 8 overgangsklasse. Plaats 4 is goed voor behoud, de overige plaatsen leiden tot degradatie naar de Topklasse. Volgend weekend speelt Orioles de dubbele ontmoeting tegen Sparks uit Haarlem. Zaterdag op het eigen Orioles-park, aanvang 14:30 uur. Op zondag is de uitwedstrijd in Haarlem. Dubbele winst is noodzakelijk voor kans op lijfsbehoud.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Tweede honkman Malcolm Marlin is de spil van een dubbelspel in de eerste inning. De loper van Alcmaria sneuvelt op het tweede honk.
Orioles dendert door (softbal)
Na de dubbele winst tegen DSS vorige week, moest Orioles aantreden in Amstelveen tegen DVH.
De eerste wedstrijd was Nienke Weiss de startend werper. Orioles startte aanvallend sterk en scoorde in inning 1 het eerste punt. Deze score werd verdubbeld in inning 4. Mede door het sterke werpen van Weiss wist DVH niet te scoren tot en met inning 4. Hierna volgde de “big inning” van Orioles, waarin zij 4 maal wisten te scoren door onder andere 3-honkslagen van Nayscha Dunlop en Saskia Aschman. Ook de andere dames in de slagvolgorde waren aanvallend goed op dreef.
De tweede wedstrijd werd een heel ander verhaal. Lia Hoeverts was de startend werper bij Orioles en wist de slagploeg van DVH 5 innings lang in toom te houden. Orioles daarentegen scoorden in de 5e inning 2 maal, onder andere door een homerun van Julia Kwakernaak. In inning 6 werd nog een punt toegevoegd, waarop DVH hun eerste punt konden scoren. Met een 1-3 voorsprong werd gestart aan de laatste inning. Orioles kon hierin geen potten breken. Lisa Hoeverts werd als werper vervangen door Saskia Aschman om DVH van scoren af te houden en dir lukte gedeeltelijk: DVH wist nog 1 punt te scoren, maar Aschman schakelde twee slagmensen uit met 3-slag om de overwinning veilig te stellen.
Orioles staat met 4 punten voorsprong aan kop in de promotiepoule. Volgende week is de laatste wedstrijden reeks en speelt Orioles een dubbele uitwedstrijd in Voorburg tegen Catch. Orioles kan kampioen worden als één van beide wedstrijden wordt gewonnen. Aanvang van de wedstrijden is 14:30 uur en 16:40 uur in Voorburg.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.