Berkelvrouwen winnen in Zwolle

In het zonnige  Zwolle boekte Berkel een mooie overwinning en gaat zo met vertrouwen aan de competitie beginnen.

Gehuld in het mooie groen-wit,de eerste clubkleuren van onze club, begonnen de meiden iets na kwart voor 12 aan de wedstrijd waarbij het eerste wapenfeit voor Be Quik’28 II was.
Na het aftasten kwam Berkel lekker in de wedstrijd, kreeg het betere van het spel en creëerde met mooie combinaties diverse kansen.
Deze troffen helaas geen doel maar toch kon Berkel de score openen na een klein kwartier.
Een mooie voorzet van Anouk Angkotta richting doel werd met de hand gepareerd en daar staat maar één straf op,strafschop en deze schoot Melanie den Dulk beheerst binnen.
Hierna bleef Berkel lekker voetballen en wilde de score uitbreiden.
Kansen waren er al was ook de thuisclub een paar keer dicht  bij een treffer.
Na 20 minuten leek Berkel op 0-2 te komen maar de treffer van Faith Parto na een mooie aanval werd afgekeurd wegens buitenspel.
Zo waren er in de 1e helft meer kansen en had Berkel de score moeten uitbreiden maar helaas vielen er niet meer treffers.
Aan de andere kant hield Laura Klein Bog haar doel schoon op schoten van Be Quik’28 II waardoor de equipe van Egmond Blinker met een kleine voorsprong richting de limonade kon.
Na rust in de beginfase kansen voor Melanie den Dulk en Sabrina Pocorni om de score te verdubbelen maar de keepster van de thuisclub bleef een sta in de weg.
52e minuut wedstrijd viel wel de 0-2 en weer was het Melanie den Dulk die scoorde.
Met Sara Verleer binnen de lijnen voor Sabrina Pocorni wilde Berkel de voorsprong consolideren maar de thuisclub gaf zich niet gewonnen,deed er een tantje bij en kreeg kansen op meer .
Berkel bleef echter knokken en voetballen om de voorsprong in stand te houden.
Een kleine 20 minuten voor tijd maakte Donna de Vos haar opwachting voor de moegestreden Melanie den Dulk en zo stonden er op dat moment dus 4 speelsters in de basis die vorig seizoen nog uitkwamen in de MO17-1.
Be Quik’28 II wist de aansluitingstreffer te scoren en zo werd het een spannend laatste kwartier.
De thuisclub kansen op de gelijkmaker maar ook Berkel had kansen om de wedstrijd definitief te beslissen en deed dat ook vlak voor tijd.
Een prima pass van Faith  Parto op de snelle Bianca Troost betekende de beslissing want Bianca ronde prima af en scoorde zo de bevrijdende 1-3.
Een mooie overwinning voor speelsters en staf die zo een prima terugreis hadden met de bus van onze trouwe chauffeur Cor Labots.
Volgende week start de competitie en gaat de reis naar Amsterdam voor de ontmoeting met Wartburgia II.