Mooie oefenwinst TOGB zondag

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen oefende TOGB (zo) 1 en zaterdag 1e klasse vv Brielle speelden beide teams dinsdag 10 september op het Hoge Land tegen elkaar.

TOGB nam in de eerste helft het initiatief. Een voorzet van Merick Heintjes bracht de verdediging van Brielle zo van slag dat een Brielse verdediger de bal in eigen doel werkte, 1-0. Voor de rust liep TOGB gemakkelijk weg naar een 3-0 voorsprong. Met prima verzorgd voetbal verdubbelde Ian Bakke rond het half uurr uit een voorzet van Sven Paternot de marge naar 2 en zette de 2-0 op het bord. Vijf minuten later lag de 3e treffer voor het team van Ermes in het Brielse doel. De vrije trap van Assaih leverde met een geplaatste kopbal van Leroy Zwarteveld de 3-0 voorsprong voor TOGB bij rust op.

In de tweede helft wisselde beide teams, een aantal basisspelers. TOGB lijkt steeds beter ingespeeld te raken als team en leverde in de tweede helft een aantal getrainde aanvallen af. Nadat Martin La Cruz met een blessure (duim) naar de kant was gegaan was het de beurt aan Sven Paternot om de rol in de schijnwerpers op te eisen. Op een assist van Merick Heintjes maakte Paternot de 4-0. Ook de 5-0 kwam op naam van Paternot. Met een knappe kopbal ronde de lange spits op aangeven van Younes Assaih af en bracht de eindstad op het scorebord.

TOGB lijkt klaar voor de derby van aanstaande zaterdag in de 3e ronde van het bekertoernooi tegen buurman cvv Berkel. Let op de aftrap is al om 13:00 uur.