Orioles start goed,maar verliest

Orioles start goed, maart verliest (honkbal)
Na het delen van de wedstrijden tegen HCAW, was afgelopen weekend Twins uit Oosterhout de tegenstander. De wedstrijd op zaterdag in Bergschenhoek werd afgelast: door de regen was het honkbalveld veranderd in een zwembad.
De uitwedstrijd op zondag in Oosterhout bracht Kevin van den Berg op de heuvel. In de eerste slagbeurt van Orioles schoot het team uit de startblokken. Openingsslagman Malcolm Marlin sloeg een 3-honkslag en scoorden op een honkslag van Tijani Dunlop. Met nog 2 hits in deze inning liep Orioles uit naar een 0-3 voorsprong. Twins kwam in de gelijkmakende slagbeurt tot 1 punt, Orioles antwoordde met 2 punten in inning 2. In deze inning scoorden Twins 4 keer door onder andere 2 keer 4 wijd en een geraakt werper. Orioles scoorden nog wel een punt in inning 3, maar Twins liep verder uit met 4 punten inning 3 en 3 punten in inning 4. Orioles probeerdern nog wel teurg te komen, maar de pitching haperde deze dag, zodat Twins steeds ook weer kon scoren. In inning 3 volgenden Coen Bijns, Jesse van Es en Shurty Tremus Van de Berg op op de heuvel van Orioles. Ondanks 14 honkslagen kwamen Orioles niet meer op voorsprong: 15-8 erlies Orioles.
Met alle uitslagen staat Orioles op plek 4 van de onderste 8 overgangsklasse. Nummers 5 t/m 9 degraderen naar de topklasse. Aanstaande donderdag wordt de verregende wedstrijd van zaterdag ingehaald in het Neptunus-stadion. Volgend weekend speelt Orioles de dubbele ontmoeting tegen Alcmaria Victrix uit Alkmaar. Zaterdag uit in Alkmaar, zondag op het eigen Orioles-park, aanvang 14:30 uur.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Tweede honkman Malcolm Marlin bereikt het derde honk met een zogenaamde head-first in zijn eerste slagbeurt.