TOGB zondag wint van Oliveo

In ronde twee van het bekertoernooi 2019-2020 wist TOGB aan de hand van Rob Gerritsma en Sven Paternot een 3-0 overwinning te boeken in de streekderby met Oliveo.  De gasten uit Pijnacker hadden net als TOGB tegen Neptunus Schiebroek, in ronde één van de beker, een gelijkspel  geboekt in het treffen met cvv Berkel. Vandaag was het spel met name in de eerste helft op zijn zachts gezegd niet best. Bovendien verloor TOGB Jordan Weegman in de eerste helft met een knie blessure. De noodgedwongen wissel van Weegman bracht oud Oliveo verdediger Dewi van Wichen binnen de lijnen. Sommige supporters waren duidelijk over de eerste 45 minuten. Deze had wat deze mannen betreft schriftelijk afgedaan mogen worden.

Na rust een compleet ander TOGB. Was in de eerste helft het klasse verschil niet te zien, het tweede deel van de wedstrijd liet een TOGB zien dat bereid was te winnen van de gasten uit Pijnacker. Al vroeg in de tweede helft werd Merick Heintjes binnen de zestien onjuist verdedigd. Scheidsrechter Van Sprang  wees gedecideerd naar de stip. Rob Gerritsma, afgelopen dinsdag tegen Xerxes DZB goed voor een hattrick, eiste de bal op en faalde niet, 1-0. De benutte strafschop gaf Gerritsma en TOGB vleugels. Na een aantal pogingen zonder succes, was het in de 70ste minuut wederom raak voor TOGB. Gerritsma promoveerde de voorzet van Younes Assaih tot doelpunt, 2-0. Trainer Ermes wisselde aanvoerder Glenn den Uijl voor Leroy Zwarteveld en bracht Sven Paternot voor Yousif de Kock om het karwei te slechten. Paternot kopte in de 77ste minuut de voorzet van de voet van Assaih snoei hard tegen de touwen, 3-0. Na de rust lukte het TOGB om de bekeroverwinning veilig te stellen. Om door te gaan in de beker zal komende zaterdag met een ruime overwinning buurman cvv Berkel verslagen moeten worden. Er staat voor de mannen van Ermes nog een bonnetje open van afgelopen seizoen, toen cvv Berkel een 0-7 zege boekte. De aftrap van de kraker tussen TOGB en cvv Berkel is komende zaterdag al om 13:00 uur.