Succes voor TTV TOGB op NK Tafeltennis

 

Afgelopen weekeinde werd er in sporthal Margriet in Schiedam de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis voor spelers met een B, C, D of E licentie gehouden. Namens TOGB namen Elly Luo (B), Milo de Boer (B), Ronald Vijverberg (B), Leroy Heemskerk (C), Rick Bakker (D) en Mark Heezen (E) deel.

Op zaterdag namen Rick en Mark deel. Rick Bakker wist het hoofdtoernooi in het enkelspel helaas niet te halen.
Mark Heezen haalde wel gemakkelijk het hoofdtoernooi maar vond zijn waterloo bij de laatste 16. In het dubbelspel konden Rick en Mark niet voor verrassingen zorgen en wisten ze geen potten te breken.
Elly Luo speelde voor het eerst in de B-klasse, na haar goede optreden op de NSM in december en had het nu lastig. Er was meerdere malen zicht op gamewinst maar deze kwam er helaas niet. Hiermee ging Elly niet door naar het hoofdtoernooi. Milo de Boer speelde in de heren B-klasse en wist hierin 1 partij te winnen. De anderen partijen gingen met verschillende getallen naar de tegenstanders. Helaas niet genoeg voor het hoofdtoernooi. Ronald Vijverberg speelde voor het eerst in de B-klasse en hoopte van tevoren op gamewinst. Dit werd uiteindelijk zelfs een partijwinst op Pieter v/d Berg (TTV SKF). Er waren zeker nog meer kansen voor Ronald in zijn andere partijen om zelfs het hoofdschema te bereiken maar dat wilde helaas niet lukken. Leroy Heemskerk speelde in de C-categorie en speelde alle drie zijn partijen in vier games maar doordat hij er 2 wist te winnen was dit genoeg voor het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi moet Leroy in de vijfde game helaas het onderspit delven. Zijn tegenstander werd uiteindelijk Nederlands Kampioen C. In het dubbeltoernooi dubbelden Ronald met Leroy in de B-klasse en kregen ze 2 paren tegen zich die nog een maatje te groot voor ze waren, maar wisten ze goed tegenstand te bieden. Milo dubbelde met Kas van Oost, en haalde het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi haalden ze de finale en wonnen deze met 3-0 van het koppel Floris zur Mühlen en Elwin Huiden. Dit betekent dat Milo de Boer Nederlands Kampioen dubbelspel heren B geworden is.

Foto:Rob de Ruiter