Dubbele winst Orioles(honkbal)

Dubbele winst Orioles (honkbal)
Na het delen tegen het Bussumse HCAW, was het nu de beurt om een dubbel te spelen tegen DSS uit Haarlem.
Zaterdag startte Jesse van Es als werper bij Orioles op het eigen Orioles-park. Hij hield de aanval van DSS 5 inningen volledig in bedwang, waardoor de bezoekers niet konden scoren. Daartegenover zette Orioles 2 punten in inning 4. Nadat DSS een homerun had geslagen in inning 6, werd Van Es gewisseld door de ervaren Kevin van Veen. Toch lukt het DSS nog om 2 punten te scoren in inning 6, waardoor Orioles tegen een achterstand aankeek. Pas in inning 8 wisten zij gelijk te maken, wat het tot en met inning 9 bleef. Hierdoor was een extra, 10e inning nodig. DSS scoorden hierin niet, Orioles wel door een hit van Lejeune Fransisca: 4-3 winst Orioles. Fransisca was deze wedstrijd so wie so goed op dreef met 3 honkslagen.
Zondag in Haarlem startte Kevin van Veen op de heuvel. Orioles scoorden 1 punt in inning 3, waarna DSS direct 2 punten scoorden. Orioles rechtte de rug en met rake klappen van Raynard Valmon, Lejuene Fransisca (3 honkslag) en Kevin van Veen werd weer een voorsprong genomen. Hierna volgde en punten regen in inning 5. Op 5 honkslagen scoorden Orioles maar liefst 7 punten. Hiermee was het verzet van DSS gebroken en kon naar de eindstand toe worden gewerkt: 5-16 winst Orioles. Aanvallend sterk waren Kevin van Veen en Kelvin Knape (ieder met 3 honkslagen). Raynard Valmont, Leujene Fransisca en Iveron Maria hadden ieder 2 honkslagen. Fransisca en Maria sloegen beide een drie honkslag. Overigens werd het tweede gedeelte van de wedstrijd gegooid door buitenvelder Tijani Dunlop.
Orioles staat nu op een gedeelde tweede plaats in de degradatiepoule. Volgende week is het Oosterhoutse Twins tegenstander. Zij zijn één van de directe concurrenten die nu ook op plek 2 staan. Nummers 5 t/m 9 degraderen naar de topklasse. Zaterdag wordt gespeeld op het eigen Orioles-park, aanvang 14:30 uur. Op zondag in Oosterhout de return.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Een DSS speler bereikt met een sliding het tweede honk.
Orioles haalt de punten van ver (softbal)
Afgelopen weekend mochten de softbalsters van Orioles hun dubbele uitwedstrijd spelen tegen Caribe uit Groningen.
In de eerste slagbeurt van de Orioles wisten zij maar liefst 6 keer te scoren. Caribe zette hier op het werpen van Nienke Weiss slechts 3 punten tegenover. Hiermee bleef de thuisploeg achter de feiten aan lopen. Steeds wanneer de Groningers punten scoren, deden de dames van Orioles dat ook. In inning 2 sloeg Nyasha een solo homerun aan het begin van de lsagbeurt. Ook de overige dames van Orioles waren sterk aan slag en sloegen uiteindelijk een 11-13 overwinning bij elkaar. Weiss gooide 5 maal drie-slag, Constance Bax sloeg 3 hits deze wedstrijd.
De tweede wedstrijd leek een kopie te worden van de eerste. Gestaag bouwde Orioles een voorsprong op van 4 punten. In inning 5 wist Caribe gelijk te komen, waarna een aantal spannende inningen volgde. Hierin scoorde Orioles nog 1 punt in inning 6 en 1 punt in inning 7: weer een homerun van Nyasha Dunlop. Mede door sterk pitchen van Saskia Aschmann scoorden Caribe niet meer in de laatste inningen.
Met de uitslagen staan Orioles op een gedeelde eerste plaats. Deze mag volgende week worden verdedigd met de dubbele ontmoeting tegen DSS uit Haarlem op het eigen Orioles-park. Aanvang eerste wedstrijd 11:00 uur en aanvang 2e wedstrijd rond 13:10 uur.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.