Lansingerland in de Tweede Wereldoorlog

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat op 5 mei 1945 de Duitsers officieel capituleerden. Na 5 lange jaren van oorlog hunkerde de mensen naar vrede. Nu 75 jaar verder zijn de verhalen over de Tweede Wereldoorlog vergeten verhalen aan het worden. Verhalen die door ouders en grootouders verteld werden of juist niet verteld werden omdat de pijn te vers was of teveel. Verhalen die daardoor pas jaren later bekend werden. Vergeten familieleden die gesneuveld zijn in de strijd of gedood werden bij bombardementen of vergeldingsacties.

Maar allemaal verhalen die niet vergeten mogen worden en die keer op keer verteld moeten worden zodat we niet vergeten en de geschiedenis zich niet blijft herhalen. RTV Lansingerland zoekt daarom naar de vergeten oorlogsverhalen uit Lansingerland. Mensen die uit eerste hand kunnen vertellen over het oorlogsverleden in Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek en die deze verhalen met ons en de kijkers willen delen. Aan de hand van deze verhalen willen we een tv-documentaire maken over de Tweede Wereldoorlog in Lansingerland.

Graag komen we in contact met mensen die aan deze documentaire bij willen dragen door hun verhalen te vertellen. Door mee te helpen in kaart te brengen wat hier in Lansingerland in WOII is gebeurd. Wilt u meewerken aan deze productie of heeft u tips of adviezen of weet u mensen of instanties die ons verder kunnen helpen dan horen we dat graag van u. Stuurt u dan een email aan [email protected].