Vier het jubileum van Live met The Alternative

De band Live heeft wat te vieren dit jaar. The Alternative, het programma voor alternatieve muziek op Lansingerland FM viert dat feest mee. Zij roepen Live uit tot helden van augustus. Een maand lang hoor je alles over Ed Kowalczyk en zijn vrienden.

Playbacken

“Als negenjarige jongen wilde ik tijdens een playbackmiddag op school The Dolphin’s Cry playbacken”, zegt Almer Kamphuis, presentator van The Alternative. “Uiteindelijk durfde ik niet, maar het zegt wat over hoe vroeg ik Live al in de smiezen had.”

Wereldniveau

Almer vertelt deze anekdote niet zomaar. De Amerikaanse rockband Live is deze maand de Helden in The Alternative. “Een maand lang verdiepen wij ons in de geschiedenis van deze band”, zegt Daan de Gelder, Helden-correspondent van The Alternative. “Opgegroeid in een klein Amerikaans stadje en uitgegroeid tot een band van wereldniveau. Hoe is dat gebeurd? Dat gaan we laten horen.”

Throwing Copper

Het is geen toeval dat Live juist nu de schijnwerpers op zich gericht krijgen. “Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Throwing Copper uitkwam”, zegt Almer. “Het was hun tweede album, maar betekende hun grote doorbraak. Songs als I Alone, Selling The Drama en Lightning Crashes zijn uitgegroeid tot rockklassiekers die 25 jaar later nog altijd glanzen.”

Rijk aan verhalen

“De geschiedenis van Live is sowieso rijk aan verhalen”, zegt Daan. “Zo groeide het nummer Overcome uit tot een anthem voor rouwenden na de aanslagen van 11 september 2001. En de band is uit elkaar geweest. Sterker ze zijn nu pas net weer samen. Waar ging het mis tussen de jeugdvrienden? Dat vertel ik ook deze maand.”

Mysterie

Ook hangt er nog een mysterie rond Live. “Ze waren nergens zo populair als hier in Nederland”, zegt Almer. “Ik ben wel benieuwd waarom dat zo is. Dus ben jij een Nederlandse Live-fan, laat dan vooral weten wat jij zo gaaf vindt aan de band.”

The Alternative

The Alternative vertelt je de hele maand augustus dus alles over Live, omlijst met hun muziek. Dat in combinatie met de meest actuele alternatieve tracks van dit moment en de fijnste classics van alle tijden. Op dinsdag- en zondagavond op Lansingerland FM, of altijd via de website.