Moeizame start Orioles(honkbal)

Nadat vorige weekend de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft waren gespeeld, startte Orioles afgelopen weekend met de competitie om degradatie te voorkomen. Dubbele winst tegen Hawks zou dan een goede start zijn, alleen werd de zaterdagwedstrijd afgelast door het slechte weer.
Zondag was de thuiswedstrijd op het eigen Orioles-park. Kevin van den Berg was de startend werper voor Orioles deze dag. Behalve in inning 2 en in inning 7 kwam Van den Berg niet in de problemen. Daarin scoorden de Hawks ook hun enige twee punten van de wedstrijd. Orioles zette dar een punt tegenover in inning 2 en 4 punten in inning 4. Deze 4 punten nadat de honken waren volgestroomd met twee maal 4 wijd en een honkslag. Op dat moment kwam Tijani Dunlop aan slag en hij sloeg de bal over het hek in het rechtsveld: een zogenaamd GRANDSLAM homerun, goed voor 4 punten. Hierna wist de ploeg uit Bergschenhoek niet meer te scoren en was het zaak om Hawks van het scoren af te houden. Voor inning 8 was Coen Bijns daarvoor de aangewezen pitcher, in inning 9 begon Yopie Verroen, maar hij werd na 3 slagmannen afgelost door Jesse van Es. De wedstrijd eindigde met een dubbelspel tussen de youngsters Stijn Goeddee (derde honkman) en Timothy Rojas (tweede honkman)
De komende weken ligt het honkbal stil in verband met de zomerstop: de eerstvolgende wedstrijd is 17 augustus in Bergschenhoek, aanvang 14:30 uur en de tegenstander is dan Hoofddorp Pioniers.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Kelvin Knape probeert met een sliding te scoren, maar de catcher van Hawks weet hem uit te tikken.

Orioles verliezen twee maal (softbal)
Na een sterke start in de promotiepoule, moesten de softbalsters van Orioles dit een vervolg geven in de lastige uitwedstrijd tegen het sterke Hilversum Hurricanes.
Lisa Hoeverts was de startend werper in de eerste wedstrijd tegen de Hurricanes. De eerste twee innings pakte dit goed uit, maar in inning 3 wisten de Hurricanes 2 punten te scoren en in inning 4 nog 1 punt. Op zich leek er geen vuiltje aan de lucht, maar de dames uit Hilversum beschikten over een ijzersterke verdediging: slechts 2 hits konden Orioles maken op de pitcher van Hurricanes. Dit terwijl zij in inning 5 nog 3 punten maakten en nog 1 punt in inning 6: 7-0 verlies voor Orioles. In de wedstrijd werd Hoeverts gewisseld door Nienke Wijs.
De tweede wedstrijd in Hilversum startte Nienke als werper. Op haar werden 2 punten gescoord in inning 1 en 1 in inning 2. Ook in deze wedstrijd was de verdediging van Hurricanes sterk en lieten slechts 4 hits toe. Dit zorgde voor het enige punt van Orioles in inning 6, waarmee de eindstand 1-3 verlies voor Orioles werd bereikt. In de loop van de wedstrijd werd Wijs vervangen door Saskia Aschman.
De komende weken ligt het softbal stil in verband met de zomerstop: de eerstvolgende wedstrijd is 25 augustus in Bergschenhoek, aanvang 11:00 en 13:10 uur en de tegenstander is dan Twins uit Oosterhout.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.