Orioles wint tweemaal(honkbal)

Vorige weekend was één met een dubbel gevoel: één keer winnen en één keer verliezen zorgde dat alleen bij dubbele winst en verlies bij de concurrenten het bovenste deel van de competitie bereikt zou worden. De tegenstander was “buurman” Euro Stars uit Capelle aan de IJssel.
Zaterdag was de uitwedstrijd, waar de starter als vanouds Kevin van den Berg was. In de eerste vier innings was er geen vuiltje aan de lucht en omdat Orioles wel tweemaal scoorde, was de voorsprong 0-2. In inning 5 toonde Euro Stars dat het een sterke slagploeg was en scoorden zij 4 punten. Dit was het teken voor coach Aldric Dunlop om Van den Berg te wisselen en hij bracht de Australiër Jason Kilby naar de pitcherheuvel. Hij begon met 4 wijd en hierna drie slag. Aan het eind van inning 5 was de stand 4-2 voor Euro Stars. Orioles rechtte de rug en in inning 7 scoorden de ploeg maar liefst 5 punten. De honken kwamen vol te staan, waarna rake klappen van Kelvin Knape (2 honkslag) en Malcolm Marlin zorgde voor een voorsprong. Shurty Tremus was ondertussen ingebracht voor Kilby en aan hem de taak om de wedstrijd dicht te houden. Euro Stars scoorden weliswaar nog 2 punten, maar met nog eens 5 punten in inning 9 werd de winst binnengehaald: 6-12 voor Orioles.
Door de winst van zaterdag was er nog een sprankje hoop en de opdracht was eenvoudig: winnen en hopen op verlies bij anderen. Jesse van Es, weer terug van een toernooi in het buitenland, was de startend werper deze wedstrijd. Orioles scoorden direct in inning 1 2 punten, waarop Euro Stars antwoordde in inning 2 met 3 punten. Achteraf bleken dat de enige 3 punten te zijn. Orioles zette hier aanvallend veel tegen over en scoorden in de inningen die volgende er lustig op los. 1 punt in inning 3, 2 in inning 5, 6 in inning 6 en uiteindelijk nog 2 punten in inning 7. Van Es was ondertussen afgelost door Sebastiaan Allart in inning 6. Aanvallend viel Tijani Dunlop op met maar liefst 3 hits, Kevin van Veen (onder andere aan de kant gehouden doordat hij op zaterdag hard een bal tegen zijn arm had gekregen), sloeg als invaller in inning 7 de hit waarop de laatste 2 punten werden gescoord. Doordat de concurrentie ook had gewonnen, blijft Orioles staan op plek nummer 9.
Volgende week speelt Orioles in de nieuwe competitie van de onderste 8 clubs in de overgangsklasse. Zaak is om hierin bovenin mee te doen: er degraderen maar liefst 4 clubs! In de loop van de week wordt deze competitie verder bekend gemaakt.
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Catcher Iveron Maria wil de loper van Euro Stars uittikken. Deze spring over Iveron, maar ook de thuisplaat heen, zodat hij in tweede instantie alsnog kan worden uitgetikt.